Brian Fuata (AU): Intermission

Vuoden 2020 ANTI Festival International Live Art Prize -voittaja Brian Fuatan (AU) työskentely Kuopiossa on viimein mahdollista ja residenssityöskentelyn pohjalta hän esittää meille uuden sooloteoksensa Intermission, joka soluttautuu Kuopion kaupunginteatterin tiloihin.

Intermission (2022) on tunnin mittainen strukturoitu improvisaatio, jonka kannattelevana kehyksenä on sisäisen toiseuden teema. Esitys tuotetaan täysin paikkasidonnaisena teoksena Kuopiossa kuuden viikon residenssin aikana elokuusta syyskuuhun yhdessä muiden taiteilijoiden ja kuopiolaisten kanssa. Esitys hyödyntää Kuopion kaupunginteatterin rakennusta julkisena fyysisenä esitysobjektina.

Teos kestää noin 60 minuuttia, ja koostuu kolmesta 20 minuutin osuudesta. Intermission alkaa parkkipaikalta, siirtyy ulkoamfiteatteriin ja huipentuu teatterin aulaan.

Esityksessä kahden eri teoksen yleisöt yhdistyvät, kun Kuopion kaupunginteatterin esitys Hiiriä ja ihmisiä viettää omaa väliaikaansa Brian Fuatan Intermission -teoksen kanssa yhtä aikaa 14. ja 16. syyskuuta.

Brian Fuata on vuoden 2020 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja. Palkinnon ja esityksen ANTI-festivaalilla rahoittaa Saastamoisen säätiö.

Intermission tuotetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin kanssa.

Brian Fuata
Brian Fuata on lähtöisin Gadigalista Eorasta (Sydney). Hän työskentelee esitystaiteen ja mediataiteen, kirjoittamisen, objektityöskentelyn ja improvisaation parissa. Huhtikuuhun 2022 asti hän on käyttänyt haamu-kuvastoa rakenteellisena välineenä sisällön tuottamiseen ja tilaamiseen. Hänen esityksensä ovat joko 10 tai 20 minuutin mittaisia: kun hälytys soi, esitys päättyy missä hyvänsä tilassa hän sekä esitystila onkaan. Taiteessaan Fuata käyttää monia eri performanssin, julkisen puhumisen ja persoonan rekistereitä pyrkimyksenään tuottaa annetusta institutionaalisesta kontekstista ja tunnelmasta dramaattisten affektien hölmöjä vyöhykkeitä.

 

Brian Fuata selin kameraa kohti, osoittaa eteensä molemmilla käsillään. Edessä rakennus, jossa suuret ikkunat.
Brian Fuata: Intermission.