Becker (NO), Goldberg (SE) & Langgård (NO): Still Life

Lauantai 29.9. 12:00 & 14:00
Sunnuntai  30.9. 
15:00
Männistön Pyhän Johanneksen kirkko | Ampujanpolku 2

Signe Beckerin, Rosalind Goldbergin ja Ingvild Langgårdin paikkasidonnainen esitysinstallaatio.

Teoksessa lavastustaide, koreografia ja ääni luovat yhdessä jatkuvasti muuttuvan kuvan. Ensisilmäyksellä kuva näyttää pysähtyneeltä. Ajan kuluessa se kuitenkin kasvaa ja jakautuu eläviksi, kolmeulotteisiksi kuviksi, joilla on ääni ja jotka jatkuvasti
muuttavat muotoaan ja merkitystään.Still Life on yhtälailla konsertti kuin tanssiesitys; lavastuksella ja äänellä on omat koreografiansa,
tanssijat muuttuvat lavastukseksi ja ääni tanssiksi.

Teos kyseenalaistaa kuvan idean; miten näemme ja hahmotamme kuvia ja miten ne voivat hienovaraisin keinoin
kokonaan muuttaa tarkoitustaan.

Still Life käyttää Tableau Vivant -konseptia tapana käsitellä aikaa ja ajan kulumista, 1800-luvun lopusta nykyaikaan. Viimeisen sadan vuoden aikana teknologia on kehittänyt kuvan käyttöä ja muovannut käsitystämme todellisuudesta. Still Life katsoo kuvia teollisen reformin alusta tämänpäivän sosiaalisen median jatkuvaan kuvatulvaan ja
heijastelee nykyaikaisen hahmottamiskykymme paradigmoja ja kuvien politiikkaa.

Becker (NO), Goldberg (SE) & Langgård (NO): Still Life

Saapumisohjeet

Becker (NO), Goldberg (SE) & Langgård (NO): Still Life

Työryhmä

Lavastus: Signe Becker (NO)

Koreografia: Rosalind Goldberg (SE)

Musiikki & äänisuunnittelu: Ingvild Langgård (NO)

Tanssi: Riveria Outokummun tanssijaopiskelijat Ella Effendy, Lisa Giebel, Hanna Heino, Linda Holma & Aura Savolainen (FI) sekä Julia Müllner (DE)

Kuoro: Vox Polaris, Kuopio

Konsepti: Becker, Goldberg & Langgård

Still Life on ANTI-festivaalin Nordic Dance and Technology -projektin tilausteos.
Projektia tukee Pohjoismainen kulttuurirahasto, Pohjoismainen kulttuuripiste (Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelma) ja 
Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

nordiskkulturfond_black_rgb

Culture_ENG_BIG

Yhteistyössä myös

 
Männistön seurakunta

ITAK_logo png

Becker (NO), Goldberg (SE) & Langgård (NO): Still Life

Signe Becker (NO)

Signe Becker on monipuolinen taiteilija, joka on keskittynyt lavastustaiteeseen. Hän on valmistunut lasvastustaiteilijaksi (BA) Norjan teatteriakatemiasta ja  visuaalisen kulttuurin maisteriksi Oslon valtiollisesta taideakatemiasta. Hän työskentelee pääasiassa teatterin ja tanssin parissa, mutta tekee myös tekstiilitaidetta, veistoksia ja videoteoksia. Viime vuosina hän on työskennellyt useissa teatterituotannoissa kuten vuodesta 2006 palkitun nykyteatteriryhmä Verk Produksjonerin lavastustaiteilijana. Vuodesta 2011, Becker on tehnyt useita yhteistöitä koreografi Ingri Fiksdahlin ja muusikko Ingvild Langgårdin kanssa. Useat näistä teoksista kiertävät yhä ympäri maailmaa.

www.signebecker.com

Rosalind Goldberg (SE/NO/DE)

Rosalind Goldberg on valmistunut koreografian maisteriksi Berliinin HZT – Inter –University Center for Dance –yliopistosta ja Tukholman Balettiakatemiasta. Hän on syntynyt Norjassa, kasvanut Ruotsissa ja työskentelee tällä hetkellä pääasiassa Berliinissä ja Tukholmassa sekä erilaisissa yhteistyöprojekteissa että itsenäisesti. Hänen työnsä perustuu kiinnostukseen kehon biologisia ja sosiaalisia rakenteita ja näiden liitoksia kohtaan. Hänen viime aikaiset työnsä keskittyvät tutkimaan praktiikkaa tapana rakentaa erilaisia systeemejä, joiden kautta kehot toimivat.
 
Vuodesta 2009, Goldberg on työskennellyt yhteistyössä Tukholman Weld-näyttämön kanssa ja luonut siellä esimerkiksi teoksensa Jump with me! Hänen teoksiaan on esitetty muun muassa Wienin Impulstanz Festivalilla, Tanz im August –festivaalilla ja muilla Euroopan näyttämöillä. Hänen teoksensa MIT on palkittu Prix Jardin d’ Europe -palkinnolla. Vuodesta 2007, hän on työskennellyt muun muassa Stina Nybergin ja Sandra Lolaxin kanssa. Heidän viimeisin yhteistyöprojektinsa, Immunsystemet kiertää parhaillaan Euroopassa.

Ingvild Langgård (NO)

Ingvild Langgård on säveltäjä, muusikko ja äänitaiteilija, joka on valmistunut Oslon taideakatemiasta. Hän esittää äänitaidettaan ja musiikkiaan erilaisissa kanavissa, kuten esitysten, installaatioiden ja näyttämö- sekä elokuvamusiikin kautta. Langgård on julkaissut Phaedra-nimellä kaksi albumia, The Sea (2011) ja Blackwinged Night (2015), norjalaisen avantgarde-levy-yhtiön Rune Grammofonin alla.
 
Langgård on tehnyt yhteistytöä muun muassa koreografi Ingri Fiksdalin ja lavastustaiteilija Signe Beckerin kanssa useissa näyttämöteoksissa kuten Cosmic Body, Night Tripper ja The Orchard Ballads. Nämä teokset ovat kiertäneet kansainvälisesti, esimerkiksi seuraavissa paikoissa: Chicago Contemporary Art Museum, Portland Institute for Contemporary Art, Contemporary Arts Center Cincinnati (US), brut-Wien (AUS), Kampnagel (DE), BUDA (BE), MDT (SE), Nordwind (DE), Baltoscandal (EST), Inkonst (SE), In Between Time (UK), ANTI Festival (FI), LIMIT Festival (RS), Black Box Teater, BIT-teatergarasjen ja Avant Garden.

www.ingvildlanggard.com

www.phaedrasongs.com