Bart Witte & Expodium (NL)

Bart Witte on hollantilaisen Expodium-kollektiivin perustajajäsen ja taiteilija, joka on saanut koulutuksensa Genkissä, Utrechtissa ja Melbournessa. Hänen työnsä keskittyy kansainvälisiin verkostoihin, tilaustöihin ja projekteihin ja systeemeihin, jotka tutkivat erityislaatuisia paikallisia olosuhteita.

Lisäksi hänellä on kokemusta suurten taideprojektien tuotantojen johtamisesta ja hän on opettanut useissa taidekouluissa eri puolilla Hollantia; Utrechtissa, Amsterdamissa, Den Boschassa ja Rotterdamissa. Hänen kiinnostuksenkohteensa ovat taiteessa, käytäntöön pohjaavassa tutkimuksessa, sosiaalisten rakenteiden aktivoinnissa, politiikassa ja urbanismissa. Tällä hetkellä hän työskentelee vanhempana projektipäällikkönä BAKissa, taiteen, tiedon ja politiikan keskuksessa Utrechtissa.

Bart Witte
Bart Witte

Expodium on kolmen taiteen ammattilaisen, Nikos Doulosin, Friso Wiersumin ja Bart Witten muodostama kollektiivi. Erilaisia taiteellisen tutkimuksen metodeja hyödyntäen he kehittävät tietoa urbaaneista alueista ja samalla aktivoivat näitä alueita ja niiden käyttäjiä. He ovat ruohonjuuritason satelliittiorganisaatio, joka asettaa paikallisen kehityksen globaaliin diskurssiin. He dokumentoivat, arkistoivat, kontekstualisoivat ja julkaisevat työhönsä pohjaavaa tietoa. He työskentelevät monialaisuuden nimissä taiteilijoiden, arkkitehtien ja akateemisten kansainvälisissä verkostoissa. He ovat tehneet yhteistyötä myös rakennusyritysten, kaupunginvaltuustojen, museoiden, yliopistojen, festivaalien ja taideinstituutioiden kanssa.

www.expodium.nl