Artist Lab: Anne Roquigny (FR)

Anne Roquigny on ranskalainen mediataiteen kuraattori, joka työskentelee itsenäisesti digitaalisen taiteen sekä ääni- ja kuvataitaiteen parissa. Hänen monialaiset projektinsa tutkivat usein Internetiä ja muita verkostoja. Esimerkiksi Webjays-projekti on innovatiivinen julkinen alusta verkossa tapahtuvien projektien kuratoimiselle ja esittämiselle.

Roquignyn esityksiä, työpajoja, konferensseja ja julkaisuja on esitetty useilla kansainvälisillä, tunnetuilla näyttämöillä, festivaaleilla ja museoissa.

Vuonna 2016 Roquigny ja David Guez perustivat Hostanartist.com-sivuston, joka on sähköinen verkostoitumisalusta kiinteistöjen omistajille ja taiteilijoille, ja vuonna 2017 Roquigny ja Valentina Peri perustivat www.saloon-paris.fr-verkoston.

portrait_anne_roquigny- NBHtedefe
Anne Roquigny

1990-luvun lopussa Roquigny alkoi kuratoida selainpohjaisia, digitaalisen taiteen projekteja Webbar-nimisessä Internet-kahvilassa ja -galleriassa Pariisissa. Ja vuonna 1999 hän alkoi työskennellä urbaanin mediataiteen festivaalin kuraattorina CICV Pierre Schaeffer -keskuksessa, joka on Ranskan ensimmäisiä uuden mediataiteen keskuksia.

Vuosina 2002-2004, Roquigny muun muassa järjesti ensimmäisen Nuit Blance -tapahtuman Pariisissa, yhdessä Pierre Bongiovannin kanssa. Vuosina 2006-2016 hän koordinoi Locus Sonus -äänilaboratoriota Aix en Provencen taidekoulussa.

www.roquigny.info

14.-20.9.2017 Future DiverCities: Artist Lab