ANTI-seminaari: Weather and Imagination

Keskiviikko 24.2.

12.00 – 17.00 Kuopion Muotoiluakatemia | Piispankatu 8

Sään asiantuntijoiden, teatterin ja kulttuurin tutkijoiden, taiteilijoiden ja
kirjoittajien ainutlaatuinen kohtaaminen!

Vuoden 2016 ANTI – Contemporary Art Festival sijoittuu keskelle Suomen talvea. Talvi ANTI -festivaalin ohjelmistossa on joukko taiteilijoita, jotka ovat valmiita työskentelemään pimeän helmikuun villissä ja valkoisessa ympäristössä!

ANTI-seminaari: Weather and Imagination esittelee kansainvälisen kokoelman eri alojen tutkijoita ja kirjoittajia, joita yhdistää yhteinen kiinnostus säähän ja siihen, miten se vaikuttaa itsemme ymmärtämiseen. Missä määrin ilmasto – jossa asumme, vierailemme tai jota seuraamme kaukaa – muokkaa jaettua ja yksilöllistä kulttuurista identiteettiämme?

Ohjelma: Weather and Imagination

12.00 Gregg Whelan (UK): Seminaarin avaus
12.15 Keynote Carl Lavery (UK): Farewell to Farewell: Beckett and Weather
13.00 Eimear Dunne (IE/FI): A Scientist’s Perspective: From Anecdotal to Analytical
13.45 Artist Talk: Tomi Paasonen (FI): World Cup Bling Troopers
14.15 Kahvitauko
14.45 Reetta Karjalainen (FI): The Northern Breeze of Sámi Film
15.30 Tuija Kokkonen (FI): Acting with the Weather
15.45 – 16.45 Paneelikeskustelu: Carl Lavery, Eimear Dunne,
Tomi Paasonen, Reetta Karjalainen, Tuija Kokkonen & Gregg Whelan

Seminar anti 16 F 052

FT Carl Lavery (UK)
Carl Lavery on teatterin ja esitystaiteen professori Glasgow’n yliopistosta. Lavery esittää Samuel Beckettin teatterin paikkana, jossa säätila näyttelee suurta roolia.

FT Eimear Dunne (IE/FI)
Eimear Dunne on erikoistutkija Ilmatieteen laitoksen Itä-Suomen ilmatieteellisessä tutkimuskeskuksessa. Dunne kertoo sään ja ihmisen psyyken yhteyksistä perustuen viimeaikaiseen tieteelliseen tutkimukseen ja hänen omiin kokemuksiinsa Irlannissa sekä Suomessa.

FT Reetta Karjalainen (FI)
Reetta Karjalainen puhuu luovan työn tekemisestä Suomen Lapissa, missä kaamos, kylmyys ja lumi asettavat sekä mahdollisuuksia että rajoja tekemiselle. Karjalainen on vuosien ajan tehnyt tutkimusta ja työskennellyt Skábmagovat (Kaamoksen kuvia) -alkuperäiskansojen elokuvafestivaalilla Inarissa.

Tomi Paasonen (FI)
Tomi Paasosen uusi paikkasidonnainen tanssiteos, World Cup Bling Troopers on osa Talvi ANTI -festivaalin ohjelmistoa. World Cup Bling Troopers on joukko eläimellisiä hahmoja, jotka tanssivat läpi Kuopion talvisen keskustan ja Tahkon hiihtokeskuksen. Tomi Paasonen on koreografi, ohjaaja ja multimediataiteilija, joka työskentelee pääasiassa Berliinissä ja Kuopiossa.

Tuija Kokkonen (FI)
Tuija Kokkonen on taiteilija-tutkija ja Maus&Orlovski esityskollektiivin vetäjä. Vuodesta 1996 hän on tehnyt paikkakohtaisia muistioesityksiä tutkien esityksen ja ei-inhimillisen suhteita, erityisesti eläinten, kasvien ja sään ei-inhimillistä toimijuutta, sekä esityksen/taiteen mahdollisuuksia ekokriisien aikakaudella.

Seminaarin nimi on kunnianosoitus Lucian Boian teokselle The Weather and Imagination. Työkieli englanti.

Osallistumismaksu: 40 € / henkilö

tai 25 € / Itäisen tanssin aluekeskuksen, Luovien alojen keskus Myllyn, Ars Liberan, Isak ry:n, Minimin, Valmed ry:n ja VB-valokuvakeskuksen jäsenet sekä opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset.

Hinnat sisältävät iltapäiväkahvin.