Anouska Samms & Sofia Pancucci-McQueen (UK): The Baths

Keskiviikko 20.9. – Perjantai 22.9.
17.00 – 22.00 Jatkuvat esitykset
Koivulan huvila & sauna | Savisaari 61

Lontoon East Endin kaupunginosassa teollisuusalueen laidalla sijaitsee kylpylä, jonne miehet kokoontuvat peseytymään, syömään ja juttelemaan. Paikka on tunnettu monikulttuurisesta asiakaskunnastaan, ja se on paikka, jossa rakennetaan uusia kylpyrituaaleja ja kollektiivisia muistoja.

The Baths on kahden naistaiteilijan elokuva, joka tutkii maskuliinisuutta tässä ainutlaatuisessa ympäristössä ja kutsuu katsojan havainnoimaan kätkettyjä kulttuurisia perinteitä ja ihmisten välistä vuorovaikutusta.

Elokuva hyödyntää kokeilevaa dokumenttielokuvausta ja tempaa katsojansa mukaan uudella tavalla. Aisteja herättelevä kuvaustyyli saa katsojissa aikaan voimakkaita tuntemuksia ja vie nämä osaksi ainutlaatuista kylpykokemusta. Aivan kuin istuisit ahtaassa höyrysaunassa kiinni alastomissa miehissä!

Nauti rantasaunasta elokuvaesityksen jälkeen! Ota mukaan oma pyyhe, uimapuku ja virvokkeita, kiitos.

Anouska Samms & Sofia Pancucci-McQueen (UK): The Baths

Anouska Samms & Sofia Pancucci-McQueen (UK)

Anouska Sammsin ja Sofia Pancucci-McQueenin työ tutkii nyky-yhteiskuntaa, erityisesti brittiläistä kulttuuria, jossa monikulttuurisuus on vahvasti läsnä. He ovat kiinnostuneita siitä, miten kollektiivinen muisti paljastaa itsensä ruumiillisella tasolla ja syrjäyttää perinteiset etnografiset esitykset ruumiista.

Molemmat taiteilijat ovat taiteen maistereita, Anouska Goldsmithsin yliopistosta (Contemporary Art Theory 2016) ja Sofia Westminsterin yliopista (Art and Visual Culture, 2017). Heidät on kutsuttu puhumaan työskentelytavoistaan useisiin tapahtumiin, esimerkiksi CREAM - Centre for Research and Education in Arts and Media -keskukseen.

Anouska Samms & Sofia Pancucci-McQueen (UK): The Baths

Saapumisohjeet

Koivulan huvila & sauna

Savisaari 61

Bussi 20 lähtee torin läheltä pysäkiltä Tullinkulma 2 L. Poistu bussista pysäkillä Savisaari P. Koivula sijaitsee n. 1 km päässä pysäkiltä.