Ana Vijdea & Cosmin Nicoară (RO): DINNERS

 Keskiviikko 28.10.   16.00 – 22.00
Torstai 29.10.          
16.00 – 22.00
Perjantai 30.10.       
16.00 – 22.00
Lauantai 31.11.         
12.00 – 18.00

Ravintola Sampo | Kauppakatu 13
Esteetön pääsy

VARAA PAIKKASI ESITYKSEEN

Kahdeksan perhettä Syracusessa New Yorkissa kutsuu meidät päivällispöytäänsä! Etnisiltä taustoiltaan moninaiset perheet jakavat päivällispöytänsä yksityiset hetket immersiivisen videokokemuksen kautta.

DINNERS on lyhyt dokumenttielokuva, joka kuvaa kevyellä ja humoristisella otteella kulttuuritaustoiltaan ja taloudellisilta tilanteiltaan moninaisia perheitä päivällispöytiensä ääressä. Aterioita valmistetaan, pöytiä katetaan, lapsia ruokitaan ja viihdytetään, ja uupuneet aikuiset juttelevat, jos ehtivät. Ruokarukouksia lausutaan, keskustelut kääntyvät päivittäisiin rutiineihin, rahaan, kadotettuihin ihmissuhteisiin ja lähestyvien juhlien valmisteluihin.

360 asteen VR-kuvauksen ainutlaatuinen kapasiteetti antaa meille mahdollisuuden ”ottaa paikkamme ruokapöydästä” ja päästä osaksi perheiden yksityisiä kokoontumisia.

Elokuva kiinnittää huomion myös perheen ravitsemiseen liittyvään, ”näkymättömään” hoivatyöhön sekä ruoan ympärillä tapahtuvaan arkiseen ajatusten vaihtoon, jolla on yllättävän suuri merkitys inhimillisessä elämässä.

Konsepti, kuvaus & editointi: Ana Vijdea
Editointi & äänikäsittely: Cosmin Nicoară

DINNERS on aikaisemmin esitetty IDFA – International Documentary Film Festival Amsterdam 2019 – ja DocEdge New Zealand 2020 -dokumenttielokuvafestivaaleilla.

Turvallinen festivaalikokemus

DINNERS koetaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa VR-lasien kautta ravintolapöydän ääressä.
Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita!

Yhteistyössä

Ana Vijdea & Cosmin Nicoară (RO): DINNERS

Saapumisohjeet

Esteetön sisäänpääsy. Ei esteetöntä WC:tä.

Ana Vijdea & Cosmin Nicoară (RO): DINNERS

Ana Vijdea & Cosmin Nicoară (RO)

Ana Vijdea on Romaniassa syntynyt taiteilija. Hän on valmistunut elokuvataiteen kandidaatiksi ja opiskelee maisterintutkintoaan Syracusen yliopistossa, New Yorkissa. Opintojensa aikana hän on tehnyt useita lyhytelokuvia ja pidempiä dokumenttielokuvia, joita on esitetty ja palkittu useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Vuonna 2017, Filmermaker Magazine valitsi hänet “25 New Faces of Independent Cinema” -listalle.

Cosmin Nicoară on romanialainen elokuvantekijä. Hän on valmistunut elokuvataiteen kandidaatiksi Babes-Bolyain yliopistosta, ja työskentelee nyt freelance-editoijana.

Ana ja Cosmin ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015. Dinners, heidän ensimmäinen 360-virtual reality -projektinsa sai ensi-iltansa IDFA-festivaalilla 2019.