Alex Baczynski-Jenkins (PL/UK): Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless

Vuonna 2021 ANTI Festival International Live Art Prize -palkinnon voittanut Alex Baczinsky-Jenkins (PL/UK) esittää uuden pitkäkestoisen koreografiansa Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless, joka purkaa halun ja rakkauden politiikkaa ja jäljittää queer-historioita.

Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless on koreografia, joka heijastaa intohimon, tanssin, hajanaisuuden, (yhteisöllisen) rakkauden, menetyksen ja ajan välisiä suhteita.

Baczynski-Jenkinsin työ tekee intohimon rakenteita ja politiikkaa näkyviksi liikkeen, aistillisuuden, kosketuksen ja relationaalisuuden kautta. Relationaalisuus on läsnä teoksen kehittämisessä ja esittämisessä käytetyssä dialogisuudessa sekä teoksesta syntyvissä materiaaleissa ja runollisuudessa. Teoksessa jäljitetään aistimusten ja yhteisöllisyyden, ruumiillistetun ilmaisun ja vieraantumisen, arkipäivän kokemuksen rakenteiden sekä utooppisten ja näkymättömien queer-historioiden välisiä yhteyksiä. Baczynski-Jenkinsille koreografia antaa mahdollisuuden tutkiskella tunnetta, aisteja ja tilanteessa muodostuvaa kollektiivisuutta sekä samalla heittäytyä muihin muistin, ajan ja muutoksen kokemisen tapoihin.

Tekijät
Koreografia: Alex Baczynski-Jenkins
Kuratointi ja kiertuemanageri: Andrea Rodrigo
Tuotantopäällikkö: Holly Shuttleworth

Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless yhteistuottajat:
De Singel, Antwerp
Arsenic – Contemporary Performing Arts Center, Lausanne
Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki
ANTI FESTIVAL, Kuopio
Kunsthal Charlottenborg, Kööpenhamina
Kunstverein Düsseldorf ja Aachen
Kunstverein Köln
Klosterruine, Berliini
Disappearing Berlin – Schinkel Pavillon, Berliini

Teos on luotu berliiniläisen Callie’s-instituutin residenssin sekä NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN) Coproduction Fund for Dance -rahaston tuella, jonka rahoittajana toimii Saksan liittovaltion kulttuuri- ja tiedotusvälineasiain valtuutetun toimisto.

Alex Baczynski–Jenkins

Taiteilija-koreografi Alex Baczynski-Jenkins tutkii teoksissaan queer-tunnemaailmaa, ruumiillistamista ja relationaalisuutta.  Hänen sooloteoksiaan on aiemmin esitetty seuraavissa gallerioissa: Kunsthalle Basel, Sveitsi (2019); Foksal Gallery Foundation, Varsova (2018); ja Chisenhale Gallery, Lontoo (2017). Baczynski-Jenkinsin teoksia ovat myös esitelleet Future Generation Art Prize, Pinchuk Foundation, Kyiv (2021), The 2nd Riga International Biennial of Contemporary Art, Riika (2020), Meetings on Art at the 58th Venice Biennale of Art, Venetsia (2019); Stedelijk Museum, Amsterdam (2019); Museum of Modern Art, Varsova (2017); Swiss Institute Contemporary Art, Νew York (2016). Baczynski-Jenkins on yksi varsovalaisen queer-feministisen Kem-kollektiivin perustajista. Kollektiivin työ keskittyy koreografiaan, performanssiin ja ääneen sosiaalisten käytäntöjen rajapinnalla.

Baczynski-Jenkins voitti syyskuussa 2021 ANTI-festivaalin jakaman kansainvälisen ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon, minkä tuella hän on valmistellut uuden teoksen 13.–18.9.2022. järjestettävälle ANTI-festivaalille. Palkinnon ja esityksen rahoittaa Saastamoisen säätiö. Teos nähdään Kiasmassa ANTI-festivaalin jälkeen.