Alan Dunn & Jeff Young (UK): Music for the Williamson Tunnels: a collection of the sound of dripping water

Alan Dunnin ja Jeff Youngin kuratoimia, harvinaisia tupla-CD-levyjä jaetaan festivaalin tapahtumapaikoilla!

Kokoelma tuo yhteen joukon uskomattomia löydöksiä: John Cagen, Scannerin, opiskelijoiden, Hugh Le Cainen, Pauline Oliverosin ja Asmus Tietchensin musiikkia. Levyllä kuullaan tippuvan veden ääntä, jolla on kolme roolia: se on perusta, josta merkittävät soundtrackit tehdään, se on rytmi ja se on esityksellinen elementti.

Levyä jaettiin alunperin, vuonna 2008 Liverpoolin kuuluisilla Willamson Tunnels –tunneleilla, joiden sisällä tippuvan veden äänen voi – kummallista kyllä – nähdä, mutta ei kuulla. Myöhemmin levyjä on levitetty eri tavoin, ja niitä on myös haudattu merenrannalle. 1000 levystä on jäljellä enää 100, ja ANTI-festivaalilla jaetaan nyt 50 kappaletta.

Levyn saajan on kiitokseksi poseerattava valokuvassa CD-levyn kanssa.

Lue lisää ja tutustu tarkemmin levyn sisältöön taiteilijoiden verkkosivulla!

Alan Dunn & Jeff Young (UK): Music for the Williamson Tunnels: a collection of the sound of dripping water

Alan Dunn & Jeff Young (UK)

Liverpoolilaiset taiteilijat Alan Dunn ja Jeff Young ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2003 BBC Radion projektissa SuperBlock. Molemmat haluavat jakaa uutta ja vanhaa äänimateriaalia erityisissä ympäristöissä. Viimeisimpiä projekteja ovat muun muassa Soundtrack for a Mersey Tunnel (CD, 2008), Artists’ uses of the word revolution (CD, 2009), All the lonely people (Resonance FM Radio, 2011), Liverpool Art Prize (Metal, 2012), The sounds of ideas forming (ICA, 2012) ja The ballad of RAY + JULIE (Everyman Theatre, 2014-16).

Dunn ja Young ovat myös luennoitsijoita Leeds Beckett - ja Liverpool John Moores -yliopistoissa.