Action Hero (UK): Oh Europa

Action Hero (UK) matkustaa jo toista kertaa Kuopioon Oh Europa -matkailuautollaan. Tällä kertaa matkan aikana, Riikan Homo Novus -festivaalin ja Kuopion ANTI-festivaalin välillä, kootaan äänimatkapäiväkirja. Kuka tahansa voi antaa äänensä vuonna 2023 valmistuvaan Oh Europa -ääniteokseen Riian ja Kuopion lisäksi myös muun muassa Tallinnassa ja Helsingissä.

Etualalla Action Hero -ryhmä. Taustalla matkailuauto, jonka edessä muutamia lapsia.
Action Hero: Oh Europa. Kuva: Pelagia Karanikova.

 

Oh Europa on rakkaudella tehty projekti, joka kattaa kokonaisen maanosan ja porautuu suoraan sydämeen.

Vuodesta 2018 lähtien taiteilijat Gemma Paintin ja James Stenhouse (tunnetaan yhdessä nimellä Action Hero) ovat matkustelleet ympäri Eurooppaa ja pyytäneet tuntemattomia ihmisiä laulamaan rakkauslauluja. Tähän mennessä Gemma ja James ovat äänittäneet jo yli tuhannen rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä laulavan ihmisen äänen 46:lla eri kielellä. Taiteilijat ovat matkustaneet yli 50 000 kilometriä 33:n eurooppalaisen maan halki ja viettäneet yli 300 päivää ja yötä tien päällä matkailuautossaan, joka toimii myös liikkuvana äänitysstudiona.

Syyskuussa 2022 he matkustavat Riikan Homo Novus -festivaalilta Kuopioon ANTI-festivaalille. Matkan varrella taiteilijat äänittävät paikallisten ihmisten laulamia rakkauslauluja. Matkan aikana äänitetystä materiaalista taiteilijat kokoavat ainutlaatuisen digitaalisen äänimatkapäiväkirjan, jota festivaalien välillä matkustavat matkaajat voivat kuunnella osana Festival’s Path -hanketta vuonna 2023.

Oh Europa on tuotettu yhteistyössä Farnham Maltings -kulttuurijärjestön kanssa. Se on toteutettu osittain Transform-, Matchbox- ja Farnham Maltings -järjestöjen toimeksiannosta. Action Hero kuuluu Ison-Britannian National Portfolio Organisation of Arts Council -ohjelmaan.

Action Hero
Action Hero on kahden taiteilijan, Gemma Paintinin ja James Stenhousen, yhteinen projekti. He luovat yhdessä teoksia, jotka kattavat laajalti erilaista luovaa toimintaa: performanssia, installaatioita, ääntä, digitaalisuutta ja julkisiin tiloihin toteutettavaa taidetta. He ovat työssään tutkiskelleet populaarikulttuurissa esiintyvää ikonografiaa ja sen käyttöä sekä työkaluna että jaettuna kulttuurisena muistona. Paintin ja Stenhouse ovat esittäneet teoksiaan yli 40 eri maassa, viidessä eri maailmanosassa.

Action Hero kuuluu englantilaiseen Arts Council England National Portfolio Organisation -ohjelmaan. Taiteilijat kuuluvat Residence ja The Bunswick Club – taiteilijakollektiiveihin ja he ovat tehneet pitkään yhteistyötä Forest Fringe -järjestön kanssa. He asuvat Bristolissa Isossa-Britanniassa.

@ActionHeroLive
http://www.actionhero.org.uk
http://www.oheuropa.com
http://www.futureperfectbyelaws.com