Claire Ingrid Cottanceau (FR): The intermediate places – fiction

Cottanceaun tavoite on asettaa katsoja liikkeeseen. Katsojan liike ON esitys. Hänen liikkeensä luo fiktiota: hänen historiansa kohtaa ”kahden ensimmäisen” esihistorian, niiden, jotka ovat luoneet tietä muille. Liikkuessaan katsoja kohtaa leikkejä rakenteiden tai palasien kanssa, jotka ovat kuin palimpsestejä jään säilömistä paikoista – ihmisen hauraus ja tila kohtaavat.

Cottanceau ehdottaa herkkää matkaa. Se vie aikaa: ajan kävellä paikasta toiseen. Tästä kestosta tulee TOIMINTAA. Installaatio ei ole päätepiste, työn lopputulos. Esihistoriamme muuttuu nykyisyyden ja ympäristön mukana, joten Cottanceau tekee paikoista monikerroksisempia mikrointerventioiden, kuvauksien ja muistiinpanojen avulla, joita hän tekee reaaliajassa festivaalin aikana kunkin teoksen sijaintipaikassa.

Claire Ingrid Cottanceau luo installaatioita ja tuottaa performansseja installaatioiden ”sisällä”. Hänen taiteellinen kirjoittamisensa on sekoitus todellisia lavasteita, muistiinpanoja, videota, valokuvaa ja ääntä. Hänen tutkimuksensa koskevat alueita (kohtaamisia luonnollisten tilojen ja ”luonnollisiksi” kutsuttujen, mutta ihmisten itseään varten kehittämien/muuttamien tilojen välillä) ja noiden alueiden vaikutuksia ihmisten käyttäytymiseen. Hänen työnsä pyrkii paljastamaan jotakin tiloista, joissa hän työskentelee (galleria, kasvitieteellinen puutarha, saari, jne.) ja tutkimaan ihmisten paikkaa niissä. Hänen lähestymistapansa on ”kitka”-kirjoittaminen. Se on eräänlainen kahden alueen tai paikan vertailu. Lopulta kunkin alueen identiteetti paljastuu tämän vastakkainasettelun kautta. //