HUUMA-koulutus taidetoiminnan mahdollisuuksista nuoriso- ja maahanmuuttajatyössä
Kutsu 16.6.2020
Aika: to 13.8. klo 9.00 – 11.00
Paikka: Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44, 70110 Kuopio)
Osallistavien taidemenetelmien avulla voidaan vahvistaa nuorten itsetuntoa, rohkeutta ja sosiaalisia taitoja. Koulutuksessa tutustutaan keholliseen ilmaisuun ja unelmointiin nuorten osallisuuden ja toimintakyvyn lisäämisen keinoina. Tule tutkimaan, miten voisit käyttää menetelmiä omassa työssäsi!
Tue nuorta unelmoimaan!
Saat koulutuksesta konkreettisia matalan kynnyksen harjoituksia ja vinkkejä omaan työhösi. Pääset kokeilemaan taidemenetelmiä yhdessä muiden nuoriso- ja maahanmuuttajatyön ammattilaisten kanssa ja pohtimaan niiden käyttöä omassa työssäsi.
Miten taidetyöpaja voi tukea nuorisotyötä ja päinvastoin? Mikä on kunkin ohjaajan rooli? Miten huomioidaan erilaiset osallistujat? Miten nuoriso-ohjaaja voi olla aktiivisesti mukana taidetyöpajassa ja/tai vetää harjoituksia itse omassa työssään?
Moniammatillinen yhteistyö ja toinen toisiltamme oppiminen ovat keskeisessä roolissa, ja koulutuksessa on tilaa kokemusten jakamiselle ja avoimelle keskustelulle. Samalla pääset tutustumaan Huuma-hankkeeseen ja sen ohjaajiin.
Koulutuksen ohjaavat taiteilijat Anna-Maria Väisänen ja Kaisa Ritola.
Koulutus on maksuton. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta taidetoiminnasta. Ota mukaan rennot vaatteet ja avoin mieli!
Sitovat ilmoittautumiset 9.8. mennessä:
https://q.surveypal.com/Huuma-Kuopio-ohjaajakoulutukseen-ilmoittautuminen
HUUMA – tulevaisuustaitoja nuorille tanssin keinoin
Huuma-hankkeen toiminnassa eri kulttuureista tulevat nuoret kohtaavat toisiaan, saavat onnistumisen kokemuksia ja kasvattavat luottamusta itseensä ja tulevaisuuteensa luovan tanssin avulla. Toiminta on suunnattu ilman työ- ja koulutuspaikkaa oleville 16–29 -vuotiaille nuorille. Hanke toimii vuosina 2019-2022.
Lue lisää Kuopion HUUMA-työpajoista täältä.
Hankkeen päätoteuttaja on Lasten ja nuorten säätiö, ja tanssityöpajoista vastaavat osatoteuttajat ANTI-festivaali (Kuopio), Tanssiteatteri Raatikko (Vantaa), ja Etelä-Savon Tanssiopisto (Mikkeli). Neljäs osatoteuttaja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) vastaa uuden arviointimenetelmän kehittämisestä.
Huuma-hankkeen rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Lasten ja nuorten säätiö sekä osallistuvat kunnat.
Lisätietoja: Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005, www.antifestival.com/huuma