Rakkaudellista kuunneltavaa matkallesi

Ota kuulokkeet korvillesi ja anna ainutlaatuisten rakkauslaulujen porautua suoraan sydämeen.

Vuodesta 2018 lähtien taiteilijat Gemma Paintin ja James Stenhouse ovat matkustelleet ympäri Eurooppaa ja pyytäneet tuntemattomia ihmisiä laulamaan heille rakkauslauluja matkailuauton sisällä sijaitsevassa studiossa. Tähän mennessä Gemma ja James ovat äänittäneet jo yli tuhat rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä kertovaa laulua 46:lla eri kielellä.

Syyskuussa 2022 he matkustivat Latviasta Homo Novus -festivaalilta Suomeen ANTI-festivaalille Kuopioon. Matkan varrella taiteilijat äänittivät Latviassa, Virossa ja Suomessa paikallisten ihmisten laulamia rakkauslauluja. Matkan aikana äänitetystä materiaalista taiteilijat kokosivat ainutlaatuisen podcast-sarjan, jota festivaalien välillä matkustavat matkaajat voivat nyt kuunnella.

RadiOh Europa on taideteos, joka on tuotettu osana kestävää kulttuurimatkailua edistävää Festivals’ Path -hanketta vuonna 2023. Hanke toteutetaan yhteistyössä latvialaisen Homo Novus Festivalin ja kuopiolaisen ANTI – Contemporary Art Festivalin kanssa. Hankkeen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Artikkelikuva:
Action Hero: Oh Europa. Kuva: Pekka Mäkinen.