Future Divercities 2

Kansainvälisessä hankkeessa tutkitaan kaupunkien tyhjillään olevien tilojen käyttömahdollisuuksia. Future DiverCities 2 -hanke on sitoutunut ekologisesti kestävään kehitykseen.

Kuopiolaisen ANTI – Contemporary Art Festivalin ja sen 12 eurooppalaisen kumppanin yhteistyöhankkeelle on myönnetty Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelman tuki. Nelivuotinen hanke toteutetaan vuosina 2022–2026. ANTI-festivaalin hankebudjetti on lähes 400 000 euroa, josta EU-rahoituksen osuus on 60% eli 237 055 euroa.

Kansainvälisessä hankkeessa on mukana 13 kulttuuriorganisaatiota kymmenestä eri maasta. Ranskalainen kulttuuritalo Friche la Belle de Mai johtaa toimijoiden yhteistyötä. Kuopiosta mukana ovat ANTI – Contemporary Art Festival ja Savonia-ammattikorkeakoulu.

Hankkeen aluksi ANTI-festivaali kokosi Kuopioon paikallisraadin, jonka jäsenet kutsuttiin taide- ja kulttuuritoiminnan yhteiskehittelytyöpajoihin. Työpajoja fasilitoi osallistavaan kaupunkisuunnitteluun erikoistunut FEMMA Planning tämän ja ensi vuoden aikana. Maksuttomissa työpajoissa käsitellään toiveita Kuopion Konepajan alueen tulevaisuutta ja kehitystä koskien. ANTI-festivaalin tavoitteena on järjestää Kuopion Konepajan alueen sisä- ja ulkotiloissa kaupunkilaislähtöistä taide- ja kulttuuritoimintaa ensi vuodesta alkaen hankkeen loppuun asti.
 


Artikkelikuva:
Kuva: Pekka Mäkinen.