RadiOh Europa


Klo 12–18

Klo 10–18

Klo 10–18

Missä

Festivaalin aikaan RadiOh Europa -teosta voi kuunnella VR Konepajalla, Pohjolankatu 1.

Voit myös kuunnella podcastia omilla kuulokkeillasi missä ja milloin haluat.


10-tuntinen podcast, jossa on mukana myös viime vuoden ANTI-festivaaleilla äänitettyjä rakkauslauluja.

Vuodesta 2018 lähtien taiteilijat Gemma Paintin ja James Stenhouse, jotka tunnetaan yhdessä nimellä Action Hero, ovat matkustelleet Euroopan halki ja pyytäneet tuntemattomia ihmisiä laulamaan heille rakkauslauluja. RadiOh Europa on sarja radiolähetyksiä, joissa soitetaan näitä matkan varrella kerättyjä lauluja ja kuullaan tunnelmia matkan varrelta. Osana Festivals’ Path -hanketta Gemma ja James ovat luoneet erityisen, ainutlaatuisen podcast-sarjan, joka soveltuu erityisen hyvin kuunneltavaksi matkatessa maateitse Riian Homo Novus-festivaalilta Kuopioon ANTI-festivaalille.

Sarjassa kuullaan Gemman ja Jamesin tähänastisella matkallaan äänittämiä rakkauslauluja, joita on kertynyt yhteensä 10 tuntia. Laulut on äänitetty vuonna 2022 matkalla Homo Novus -festivaalilta Riiasta ANTI-festivaalille Kuopioon.

RadiOh Europa on osa kestävää kulttuurimatkailua edistävää Festivals’ Path -hanketta. Hanke toteutetaan yhteistyössä latvialaisen Homo Novus Festivalin kanssa. Hankkeen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Artikkelikuva:
RadiOh Europa. Kuvaaja: Paul Blakemore.