ANTI-festivaalista

ANTI-festivaali on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka järjestetään vuosittain syyskuussa ympäri Kuopiota. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin osallistuminen on yleisölle ilmaista.

Yli 20-vuotias festivaali on Suomen johtava live art -tapahtuma. Live art on innovatiivisen esitystaiteen sateenvarjotermi, joka käsittää eri taidemuotojen rajat ylittäviä esityksellisiä, osallistavia ja nykyhetkeen perustuvia taiteen tekemisen tapoja. ANTI-festivaalilla uudet taiteen muodot, kaupunkikulttuuri ja eri kohderyhmien tavoittaminen yhdistyy koulutuksellisiin ja tutkimuksellisiin näkökulmiin. Vuonna 2023 festivaali tavoitti noin 9 000 kävijää Kuopiossa.

Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia ja yksityisiä tiloja kuten koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, liiketiloja, metsiä, järviä. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia – niin tekemään kuin kokemaan niitä. Ylpeinä tuemme kasvavaa nousevien taiteilijoiden joukkoa ja usein nostamme ensimmäisenä heitä kansainvälisen huomion kohteiksi.

Festivaalin lisäksi ANTI on monipuolinen taideorganisaatio, jonka toiminta nykyisin käsittää myös taiteen ja taiteilijoiden työn mahdollistamista ympärivuotisesti erilaisten yhteistyöhankkeidemme kautta.