Keskustelu Kuopion arkkitehtuurista


Klo 16–18

Missä

Taidelukio Lumit
Koljonniemenkatu 48–50
70100 KUOPIO


Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo järjestää yhteistyössä ANTI-festivaalin ja Kuopion kaupungin kanssa keskustelutilaisuuden Kuopion arkkitehtuurista.

Miten arkkitehtuuri on vaikuttanut vuosikymmenten saatossa Kuopion kaupungin identiteettiin? Mitkä rakennukset ovat savolaisen arkkitehtuurin helmiä? Mitä Kuopiossa tapahtuu arkkitehtuurin parissa juuri nyt?

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo järjestää yhteistyössä ANTI-festivaalin ja Kuopion kaupungin kanssa keskustelutilaisuuden Kuopion arkkitehtuurista. Tilaisuus käsittelee kuopiolaisen arkkitehtuurin historiaa sekä sen merkitystä Kuopion identiteetille.

Keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 8. syyskuuta klo 16–18 Taidelukio Lumitissa. Tilaisuudessa keskustelemassa ovat Archinfon asiantuntija Aleksi Lohtaja, ANTI-festivaalin toiminnanjohtaja Elisa Itkonen, Kuopion kaupungin asemakaavapäällikkö Annika Korhonen sekä arkkitehti, lehtori Mari Piipponen. 

Tilaisuuden järjestää Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo yhdessä Kuopion kaupungin kanssa. Tilaisuus on osa Archinfon Apoli-keskustelutilaisuuksien sarjaa.

Lue lisää keskustelusarjasta täältä.

Keskustelutilaisuus järjestetään osana ANTI-festivaalin virallisia etkoja ja Future DiverCities -hanketta. Future DiverCities tutkii kaupunkien tyhjillään olevien tilojen käyttömahdollisuuksia ja osallistavien taideprojektien potentiaalia kaupunkikulttuurin ja yhteisöllisten kaupunkiympäristöjen luomisessa. ANTI-etkojen ohjelmassa on Kuopion paikallista arkkitehtuuria käsittelevän keskustelutilaisuuden lisäksi myös muun muassa Uusi paikallinen -arkkitehtuuripoliittisen kehitystyöryhmän päätösseminaari. Kehitystyöryhmää koordinoi Taiteen edistämiskeskus, ja ANTI-festivaali on yksi työryhmän jäsenistä.

Tapahtuma on tuotettu osana Future DiverCities 2 -hanketta. Hanketta tukee Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelma.

Artikkelikuva:
Kuva: Pekka Mäkinen.