Työpaja: Bread for the World


10.9. – 15.9.


Missä

Kulttuuriareena 44
Kauppakatu 44
Kuopio


Bread for the World -työpajan tarkoituksena on yhdistää taidetta, alueellisia piirteitä ja yhteisöä.

Bread for the World on Tiziano Cruzin uusimpaan teokseen, Wayqeycunaan, kuuluva kokemus, jonka tarkoituksena on yhdistää taidetta, alueellisia piirteitä ja yhteisöä. Työpajassa tehdään tilaa ruoanlaittoon liittyvien käytänteiden tutkimiselle. Työpajassa pohditaan, kuinka yhdessä leivotut leivät edustavat ikään kuin kuolleita – niitä meistä, jotka ovat jo jättäneet tämän maallisen vaelluksen ja asuvat nyt esi-isien ulottuvuudessa. Työpajassa kohdataan ja tehdään yhteistyötä ja pyritään häivyttämään taiteen ja yhteisön välisiä rajoja.

Siellä, missä Tiziano Cruz esittää teoksiaan, hän pyrkii löytämään paikallisen yhteisön ja liittolaisia, joiden avulla teos ja työpaja voidaan toteuttaa: tällä kertaa hän työskentelee Kulttuuriarena 44:n yhteisöllisessä tilassa Kuopiossa.

Noin kolme tuntia kestävän yhteisen työskentelyn aikana syvennymme vuosituhansia vanhaan toimintaan, ja pohdimme, miten voisimme toimia toisin nyky-yhteiskuntina.

Taiteilija Tiziano Cruz kutsuu kaikenikäisiä osallistumaan työpajaan ja leipien luomiseen. Työpajassa leivottuja leipiä tullaan käyttämään osana ANTI-festivaalilla nähtävää Wayqeycuna-esitystä.

'Bread for the World'
suom. 'Leipää maailmalle'
Artikkelikuva:
Tiziano Cruz: Wayqeycuna. Photo by Matias Gutierrez.