With this body I remember, with this body I re-wild


12.9. – 17.9.

Vuoden 2022 ANTI Festival Prize for Live Art -palkinnon voittaja Latai Taumoepeau esittää uuden teoksensa, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia haavoittuviin matalilla saarilla ja rannikoilla asuviin yhteisöihin.

With this body I remember, with this body I re-wild on Latai Taumoepeaun ja hänen kansainvälisen työryhmänsä paikkasidonnainen osallistava rituaali ja paneelikeskustelu. Teoksessa korostuu ilmastonmuutoksen vaikutus haavoittuviin, mataliin saariin ja rannikkojen yhteisöihin.

Latai Taumoepeau on kotoisin Tongan saarivaltiosta Tyyneltämereltä ja asuu Gadigal-kansan mailla Sydneyssä, Australiassa. Taiteessaan hän haluaa tuoda esille valtamerellistä näkökulmaa ja edustaa Moanaa, suurta merta. Teos syntyy yhteistyössä muun muassa suomalais- ja saamelaistaustaisen ympäristö- ja vammaisaktivisti Hanna Cormickin kanssa. Teoksen tuottaa Instimate Spectacle yhdessä ANTI-festivaalin kanssa.

Latai Taumoepeau on vuoden 2022 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja. Palkinnon ja esityksen ANTI-festivaalilla rahoittaa Saastamoisen säätiö.

Artikkelikuva:
ANTI International Prize for Live Art 2022 voittaja Latai Taumoepeau.