The Church of 4 Floors of Whores


Klo 20–21

MISSÄ

Kulkue lähtee Kuopion torilta (Kauppahallin takaa, Kauppakatu). Kulkue päätyy ANTI Prize Partyyn VR-Konepajalle.


KESTO

Noin 1 tunti.


The Church of 4 FLOOR OF WHORES on esityksellinen kulkue, joka auttaa meitä pakenemaan hyperkapitalistisen maailmankuvan toksisuutta bakkanaalien hengessä.

THE CHURCH OF 4 FLOORS OF WHORES on puhdistumisen kavalkaadi, ilokulkue ja luomisen karavaani. Se on palvonnan, vihkimysten, lopetusten ja uusien alkujen paraati, rituaali ja riitti.

Ilman uskomuksia ei ole maailmaa. Me haaveilemme siitä, millainen meidän uskonnollinen yhteisömme, kirkkomme, olisi: miltä se näyttäisi, kuulostaisi, miltä se tuoksuisi. THE CHURCH OF 4 FLOORS OF WHORES on leikkiä pyhällä ja epäpyhällä: teos, joka pohtii paikkaamme maailmassa. Se janoaa hetkiä, joissa itse unohtuu. Se on aistillinen ja herkkä paraati puhdistumiseen, pohdiskeluun, leikkiin, sosiaaliseen kokoontumiseen, uudestisyntymiseen, lihallisuuteen, elämään. THE CHURCH OF 4 FLOORS OF WHORES kutsuu katsojat osallistumaan paikkasidonnaiseen esitykseen, joka on saanut inspiraationsa muinaisista bakkanaaleista ja antaa yleisölle mahdollisuuden kokea erilaisia ​​rituaaleja ja hurmioitunutta riemua.

Muinaisten bakkanaalien osallistujilla oli jotakin, mihin uskoa. He uskoivat jatkuvaan yhteen tulemiseen, joka on yksi bakkanaalien perustekijöistä.  Heidän riittinsä vahvistivat elämää itseään, kun he juhlivat dualistisen olotilan muuttumista kohti luonnon ja ajan hahmottamista sykleinä. Pidoissa käännettiin sosiaaliset rakenteet päälaelleen. Totutusta sosiaalisesta järjestyksestä vapautuminen sai bakkanaalien osallistujat oivaltamaan, että kaikki säännöt, olosuhteet ja hierarkiat ovat pohjimmiltaan ihmisen omia keksintöjä, ja että ne voisivat yhtä hyvin olla aivan erilaisia. Hurmostilan avulla yksilö pystyi irtautumaan itsestään. Tavoitteena oli irtautua normeista, jotka painostavat ja rajoittavat. Normeista irtauduttiin erilaisten riittien ja rituaalien avulla, ja tehtiin kaikkensa, jotta osallistujat pääsisivät yhteyteen Bacchus-jumalan kanssa. He olivat yhteisö (”he”) mutta samanaikaisesti yksilöitä (”minä, minä ja minä”). Kaikki olivat yhdessä samassa tilassa palvomassa ja tavoittelemassa samaa päämäärää, mutta luultavasti silti hieman yksin.

4 FLOORS OF WHORES tarjoaa tämänhetkiseen hyperkapitalismin, uuskolonialismin ja uusliberalismin ilmapiiriin muutoksen mahdollistavan työkalun, jonka avulla voimme paeta sietämättömän nykymaailman toksisuutta – tai ehkä vain sittenkin huijaamme itseämme?

Toivotamme sinut tervetulleeksi! Ota kaikki syntisi, huolesi, totuutesi, unelmasi, surusi, uskomuksesi ja kaikki muutkin ystäväsi mukaan.

THE CHURCH OF 4 FLOORS OF WHORES on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.

'The Church of 4 Floors of Whores'
'Neljän kerroksen huorien kirkko'
Bakkanaalit
Antiikin ajan roomalaisten pitämiä, viininjumala Bacchukselle omistettuja villejä juhlia.
Queeriyttäminen (eng. queering)
Tehdä jokin queeriksi, eli purkaa sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä normeja.
Artikkelikuva:
4 Floors of Whores Hangö Teaterträff -festivaalilla 2022. Kuva: Jo Hislop.