Shortlist live!

Sinking Could Be


Klo 12:00

→ Paikkavaraus


Missä

VR Konepaja
Pohjolankatu 1
Kuopio


Jota Mombaçan paikkasidonnaisessa teoksessa vedellä leikatut alumiiniveistokset, raakapuuvillakankaat, hiekka, sininen ikkunakalvo, kuivatut kukat, basso ja äänet näyttävät, kuinka suuri voima vedellä on.

sinking could be on jatkoa Jota Mombaçan viimeaikaisten paikkasidonnaisten teosten sarjalle. Teoksessa yhdistetään erilaisia elementtejä kuten sinistä valoa, ääntä ja puuvillatekstiilejä ja harjoitetaan luonnonvoimien aistimisen praktiikkaa (’practice of elemental sensing’). Materiaalien tutkiminen laajentuu teoksessa rantaviivan ja hiekan nestemäisyyden äärelle ja viittaa Amsterdamissa sijaitsevan Sloterplas-järven tarinaan. Ihmisten keinotekoisesti luoma syvä Sloterplas-järvi syntyi, kun järven pohjasta louhittiin hiekkaa Amsterdamin länsiosan puutarhakaupunginosan rakentamista varten.

Teos tuo konkreettisesti esiin alumiinin joustavuuden ja veden voiman. Veden voima ilmenee sekä uppoamisen prosessin kautta, kun installaation muodostavat neljä alumiiniveistosta on jätetty veden alle, että alumiiniveistosten rakentamisen prosessissa, kun veistosten muodot on luotu alumiinilaatalle vesisuihkuleikkurilla.

sinking could be tuotettiin alkujaan Ammodo Foundation -säätiön tuen avulla, ja se esitettiin performanssina ja installaationa de Appel -taidekeskuksessa Amsterdamissa.

Kuopion esitys toteutetaan yhteistyössä ReSandin kanssa.

Artikkelikuva:
Jota Mombaca yhdessä Tessa Marsin kanssa teoksessa Sinking Could Be. Kuvaaja: Maarten Nauw.