Kehofiktiot-työpaja


Klo 17:00

→ Paikkavaraus


Missä

VB-valokuvakeskus, kokoustila
Kuninkaankatu 14–16
70100 Kuopio


Taiteilija Teo Ala-Ruonan fasilitoimassa työpajassa kirjoitetaan ja jaetaan kokemuksia kirjoittamisesta. Työpaja on suunnattu yli 16-vuotiaille queer-ihmisille.

Työpajassa kirjoitetaan kehollista spekulatiivista fiktiota: tutkimme kuinka kirjoittamalla voi muuttaa, muokata ja manipuloida kokemustaan omasta itsestä ja ruumiista. Haemme kirjoittamisesta nautintoa sekä omien halujen ja tarpeiden sanoittamista. Miten voimme kirjoittamalla luoda itsellemme sellaisia kehollisia todellisuuksia, tuntemuksia, muotoja ja hahmoja, joita toivoisimme voivamme kokea?  

Työpajassa tehdään erilaisia harjoitteita, ja jaetaan kokemuksia niiden myötä syntyneiden tekstien kirjoittamisesta.

Työpajan ohjaa taiteilija Teo Ala-Ruona.

Kuvaaja: Venla Helenius

Teo Ala-Ruona on suomalainen performanssitaiteilija, jonka teoksia on äskettäin esitetty Institute of Contemporary Arts galleriassa Lontoossa, VEGA|ARTS -konserttisalissa Kööpenhaminassa, HAM-taidemuseossa Helsingissä, Baltic Circle -festivaalilla Helsingissä ja Gas-galleriassa Los Angelesissa. Hän vieraili vastikään taiteilijaresidenssissä FABRIKKEN for Art and Design -taidestudiossa Kööpenhaminassa. Ala-Ruonan työ on keskittynyt spekulatiiviseen fiktioon kehollisen kerronnan muotoja, liikettä ja erilaisia äänenkäytön tekniikoita yhdistävissä performansseissa. Teoksissaan hän tutkii seksiä, queer-ekologiaa, myrkyllisyyttä ja sukupuolta. Hän tarjoaa kehonsa tapahtumapaikaksi erilaisille spekulatiivisille tarinoille ja näiden kautta kokeilee, miten voisi fiktion avulla muuttaa sekä itseään että samalla hänen kehoaan tarkastelevien muiden ihmisten näkökulmia.

Työpaja on osa Future DiverCities 2 -hanketta, jota rahoittaa Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelma.

Artikkelikuva:
Kuvaaja: Venla Helenius. Kuvaeditointi: Teo Ala-Ruona.