Joutomaa – Löytömaa


Klo 10:00 Galleria Ars Libera
Klo 17:00 Tehdaskatu 29

Klo 10:00 Galleria Ars Libera

→ Paikkavaraus


Missä

Lähtö Kauppatorin kierrokselle Galleria Ars Liberan edustalta
Maaherrankatu 3
70100 Kuopio

Reunamaa-kierros alkaa osoitteesta Tehdaskatu 29.


Aalto-yliopiston Taiteen ja median laitoksen opiskelijat toteuttavat vapaamuotoisia projekteja, interventioita, esityksiä tai näyttelyitä julkisissa tiloissa ANTI-festivaalin aikana.

Joutomaa – Löytömaa vie yleisön kävelykierroksille ja löytöretkille unohdetuille kadunkulmille ja hylätyille pientareille. Ohjatuilla kävelykierroksilla tutkitaan yhdessä mielikuvittelun keinoin paikkoja ja niiden mahdollisia menneisyyksiä ja tulevaisuuksia. Festivaaliviikolla järjestetään kaksi erilaista toiminnallista kävelykierrosta. 

Kauppatori ja ruutukaava

Kävelemme kaupungin ydinkeskustassa ja tutustumme pieniin paikkoihin ja koloihin, jotka ovat hylättyjä. Pienryhmässä pohdimme muistoja, mitä paikkoihin liittyy. Mitä täällä on ollut? Mitä tähän tulee?
Lähtö kierrokselle Galleria Ars Liberan edustalta.

Reunamaa-paikka

Tutustumme keskustan laitamilla sijaitsevaan isompaan joutomaahan. Jatkamme samoilla teemoilla, kuin ensimmäisellä kävelykierroksella, mutta nyt ihmettelemme yhdessä yhtä tilaa. Kokoontuminen Tehdaskatu 29 edessä.

Julkisen taiteen projektien kokonaisuus on osa ANTI-festivaalin ja Aalto-yliopiston pitkäkestoista yhteistyötä, jossa festivaali toimii alustana taiteellisen tutkimuksen kurssille.

Artikkelikuva:
Joutomaa – Löytömaa. Kuvaaja: Laura Oja.