Shortlist live!

I live in a house with a door


Klo 15

→ Paikkavaraus


MISSÄ

Kulttuuriareena 44
Kauppakatu 44
Kuopio


KESTO

1 tunti.


I live in a house with a door on esitys, jossa Liz Rosenfeld tutkii lihaa kruisailun narratiivin, eroottisen potentiaalin, tulevaisuuden ympäristöjen ja hajanaisen ajan materiaalina.

Taiteilija Liz Rosenfeld tutkii lihaa ja lihallisuutta materiaalina ja autonomian ja rytmisyyden mahdollistajana. Rosenfeldin suhde metaforan käsitteeseen on kriittinen.

I live in house with a door on esitys, jossa hengityksen ja lihan muodostama tanssi huipentuu scifi-tarinaan, jossa Rosenfeld on osa eroottista kruisailukohtausta näkymättömän Shimmer-nimisen kaasun kanssa. Shimmer vaikuttaa Rosenfeldin kehosuhteeseen fyysisesti ja emotionaalisesti, ja asettaa lihallisuuden ympäristötuhon, queerin seksuaalisuuden ja aukkojen potentiaalin kysymysten keskiöön. Rosenfeldin duetto oman lihansa kanssa päätyy ehdottamaan, kuinka ei-binääri voisi ylittää sukupuolen merkit ja kuinka lihan materiaalinen runsaus, ruumiillinen kapina, saa ravintonsa radikaalista eroottisten ja läheisten ihmissuhteiden potentiaalista.

Teoksen nimi on lainaus T Fleischmannin kirjasta ”Time is a thing a body moves through”.

'I live in a house with a door'
'Asun talossa jossa on ovi'
Kruisailu
Erityisesti homoyhteisöön liittyvä ilmiö, joka tarkoittaa satunnaisen ja monesti anonyymin seksiseuran hakemista tietyistä paikoista (esimerkiksi puistot, julkiset wc:t, homosaunat) joko kävellen tai autolla. Kruisailulla tarkoitetaan nykyään myös teknologian avulla (esimerkiksi älypuhelinsovelluksilla, internetpalveluissa) tapahtuvaa seksiseuran hakemista.
Narratiivi
Kertomus tai juonellinen kokonaisuus.
Ei-binäärinen
Ei-kaksijakoinen. Ei-binäärisen ihmisen sukupuoli-identiteetti ei sovi kaksinapaiseen nainen–mies-jaotteluun. Hän voi olla esimerkiksi muunsukupuolinen, sukupuoleton tai intersukupuolinen.
Queer
Poliittinen ja usein akateeminen näkökulma ja ajattelumalli, joka kyseenalaistaa yhteiskunnan sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä normeja. Queer voi olla myös identiteettiä kuvaava sana.
Artikkelikuva:
Liz Rosenfeld: I live in a house with a door. Photo: Christa Holka.