Hibernation


10.9. – 15.9.


Missä

TBC.


Hibernation on paikka ei-minkään tekemiselle. Tilasta voit löytää arkistoja, kertomuksia, aikasilmukoita ja aikahyppyjä, joita voi tutkia, joihin voi lisätä, joita voi koskettaa ja joiden kanssa voi viettää aikaa.

Hibernation on trans-unelmien arkisto, joka on rakennettu liminaalisen tyynylinnakkeen sisälle. Hibernation on paikka ei-minkään tekemiselle ja kokoelma arkipäiväisiä utopioita. 

Henkilökohtaisista ja transyhteisön arkistoista ammentava Hibernation kysyy: mistä transihmiset uneksivat? Miten arkistoimme itsemme? Miten transsukupuolisuus liittyy uneksimiseen ja unelmointiin?

Transsukupuolisuutta kuvataan usein perhosen metaforan avulla. Mutta mitä unia uneksitaan kotelon hiljaisuudessa, kun kaikki on tahmeaa ja valuvaa (ja kuka sanoo, että se loppuu, kun on aika kuoriutua)?

Hibernation on avoinna useita tunteja päivässä. Työryhmä toivottaa osallistujat tervetulleiksi tulemaan ja lähtemään mielensä mukaan, kukin omaan tahtiin. Tilasta löytyy arkistoja, kertomuksia, aikasilmukoita ja aikahyppyjä, joita voi tutkia, joihin voi lisätä, joita voi koskettaa ja joiden kanssa voi viettää aikaa. Tilassa on mukavia paikkoja lepäämiselle, kuuntelemiselle ja olemiselle, ilman tarvetta kiirehtiä seuraavaan paikkaan. Paikan päällä saattaa olla myös aave, sillä useimmissa unissa kummittelee vähäsen.

'Hibernation'
suom. talvehtiminen, talviuni, lepotila
Liminaalisuus
Liminaalisuus on käsite, jolla tarkoitetaan kahden paikan tai olotilan välissä olemista, eräänlaista ei-kenenkään-maata, josta käsin on mahdollista liikkua eri suuntiin. Latinankielinen sana limen merkitsee kynnystä, oviaukkoa tai rajaa. (Lähde: Laura Gröndahl)

Hibernation on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.