Binary the Trilogy: TESTO TEMPLE


12.9. – 17.9.

Teos on Anna Cadian, Minttu Vesalan ja Exploited Bodyn yhteistyö, jota on työstetty Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja ANTI-festivaalin Mahdottoman esityksen residenssissä vuosina 2022–2023.

Binary the Trilogy: TESTO TEMPLE on osa Anna Cadian tohtorinväitöstutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Hänen tutkimuskysymyksiään ovat muun muassa, kuinka näyttämöllistää jotain niin haurasta kuin sukupuoli ja seksuaalisuus, ja millainen näyttämö niille tarvitaan. Tämä teos tutkii sukupuolihormonien, erityisesti testosteronin, suhdetta binäärien ulkopuoliseen sukupuoli-identiteettiin. Teoksen sävellyksestä vastaa kotimaisen kokeellisen musiikin tunnustettu tekijä Exploited Body

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma 2022–23
Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen pääohjelmistoa vuosina 2022–23. Todellisuuden tutkimuskeskus valitsee residenssitaiteilijan avoimen haun kautta ja residenssi tuottaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon esityksen, jollaista ei ole ennen koettu. Aikaisemmasta ohjelmasta poiketen residenssityöskentely jakautuu kahdelle vuodelle. Vuonna 2022 Cadia työskenteli Kuopiossa kahden viikon mittaisella residenssijaksolla.