Binary the Trilogy: TESTO TEMPLE


Klo 22:30

Klo 17:00

→ Paikkavaraus


Missä

Haapaniemenkadun pysäköintitalo
Haapaniemenkatu  48
Kuopio


Binary the Trilogy: TESTO TEMPLE tutkii kuinka sukupuolta tai seksuaalisuutta voisi näyttämöllistää ja millainen näyttämö tarvitaan, että binääriyden asemesta tilaa saisi moneus.

Teoksen yhtenä lähtökohtana on ollut teoreettinen ja empiirinen tutkimus testosteronista sukupuolen purkautumisen käynnistäjänä. Testosteronia, kuten sukupuolihormoneja ylipäätään, pidetään sukupuolten symboleina ja niihin liittyvien ominaisuuksien tuottajina ja rakennuspalikoina. Todellisuudessa hormonien tehtävä ihmisruumiissa on paljon monimuotoisempi ja kaukana sosiaalisesti tuotetusta binäärirakenteesta. TESTO TEMPLE on esityksen muotoinen ehdotus siitä, miltä ei-binääriys tuntuu, miten ei-binääriin todellisuuteen voisi päästä ja miten sukupuolta voisi ymmärtää muusta kuin binääristä käsin.

TESTO TEMPLEn konseptista ja toteutuksesta vastaavat Cadia ja Minttu Vesala. Äänisuunnittelu on Exploited Bodyn käsialaa. Teos on osa Cadian tohtorinväitöstutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma 2022–23
Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen pääohjelmistoa vuosina 2022–23. Todellisuuden tutkimuskeskus valitsee residenssitaiteilijan avoimen haun kautta ja residenssi tuottaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon esityksen, jollaista ei ole ennen koettu. Aikaisemmasta ohjelmasta poiketen residenssityöskentely jakautuu kahdelle vuodelle. Vuonna 2022 Cadia ja Vesala työskentelivät Kuopiossa kahden viikon mittaisella residenssijaksolla.