A Worn World


Klo 13–19

Klo 12–19

Klo 12–19

Klo 12–19

Klo 10–15

MISSÄ

Tulliportinkatu 33
70100 Kuopio


Kuopion keskustaan avautuu kaikille avoin A Worn World -tila, jonne voi tulla viettämään aikaa, tutkimaan pukeutumiseen liittyviä sosiaalisia ja kehollisia merkityksiä, ompelemaan, neulomaan ja keskustelemaan.

Vaatteet voivat tuottaa muistoja ja tunteita, kuten pelkoa, häpeää – ja joskus yksinkertaisesti nautintoa. Vaatteilla on erityinen suhde itsen kanssa, ne kantavat mukanaan intohimon itiöitä, esiintyvät fantasioissa, muistuttavat entisistä kantajistaan ja rakentavat sosiaalisia suhteita. Vaatteisiin verhouduttaessa henkilökohtainen ja kuvitteellinen kohtaavat symbolisen ja sosiaalisen.

deufert&plischke ja ANTI-festivaali ovat käynnistäneet tämän kaupunkilaisia osallistavan projektin Kuopiossa paikallisen Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilun ja tanssinopettajaopiskelijoiden kanssa. Festivaalin aikana A Worn World -tila ja -toiminta ovat kaikille avoimia.

Projekti on osa ANTI-festivaalin kaksivuotista residenssiohjelmaa (2021-2022), jota rahoittaa Saastamoisen säätiö. Projektia tukevat myös Goethe-Institut Finnland ja Savonia-ammattikorkeakoulu.

'A Worn World'
'Puettu, kulunut maailma'
Artikkelikuva:
deufert&plischke: A Worn World. Kuva: Akseli Muraja