Kuopion Konepajan avajaiset 25. toukokuuta

Kuopion Konepajan avajaisissa on luvassa mukavaa ohjelmaa koko perheelle ja illemmalla DJ. Paikan päällä myös Kuopion pyöräpajan ja ANTI-festivaalin tarpeiston kirpputorit!

Kuopion Konepajalla vietetään Konepajan tekijöiden ja ANTI-festivaalin järjestämiä avajaisia lauantaina 25.5. klo 15–00. Tapahtumaa ennen suosittelemme piipahtamaan Linnanpellon pihakirppiksellä.

Luvassa mm. ohjattua tekemistä lapsille, Kuopion Kaverikoirat, Kuopion pyöräpajan kirppis, kahvila, open stage ja DJ. Tervetuloa mukaan viettämään mukavaa päivää yhdessä! Jos haluat ja voit, niin ota mukaan omat astiat kahvilaa varten, niin vähennämme yhdessä tapahtuman aikaansaamaa jätteen määrää.

Huom! Kyseessä ei ole termisen ruiskutuksen yrityksen Kuopion Konepaja Oy:n avajaistapahtuma, vaan taide- ja kulttuurikäyttöön valjastetun vanhan veturinkorjaushallin avajaiset.

Kuopion Konepajan taide- ja kulttuurikäyttö on osa ANTI-festivaalin ja 13 muun eurooppalaisen toimijan Luova Eurooppa -hanketta nimeltä Future DiverCities. Kansainvälisen hankkeen ydinajatuksena on tutkia kaupunkien tyhjillään olevien tilojen käyttömahdollisuuksia ja innostaa kaupunkilaisia asuinalueensa kaupunkikulttuurin kehittämiseen yhdeksässä eurooppalaisessa kaupungissa: Berliinissä, Zagrebissa, Splitissä, Liepajassa, Kuopiossa, Marseillessa, Firenzessä, Timişoarassa ja Ateenassa.

Artikkelikuva:
Kuva ANTI-festivaalin avajaisista 2024. Kuvaaja: Akseli Muraja.