ANTI-festivaali alkaa rakentaa VR:n vanhaan konepajahalliin uutta eloa

ANTI-festivaali on saanut solmittua toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen VR:n vanhaan konepajahalliin. Kuopion Männistössä sijaitseva tila valjastetaan taide- ja kulttuuritoimintaan kuluvan kevään aikana.

Kuopiossa sijaitseva vanha VR:n konepajahalli ja sen sisäpiha heräävät uuteen elämään tulevan vuoden kuluessa, kun ANTI-festivaali yhdessä paikallisten aktiivien kanssa alkaa rakentaa tiloihin käyttäjälähtöistä kulttuuritoimintaa. ANTI-festivaali solmi tilan käytöstä toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen tilan omistajan kanssa vuoden alussa. ANTI-festivaali on järjestänyt esityksiä ja tapahtumia VR-Konepajan tiloissa jo useana vuonna aiemminkin, mutta ympärivuotiseen kulttuuritoimintaan tilaa aletaan valjastaa nyt kevään 2024 aikana.

Kuopion Konepajan taide- ja kulttuurikäyttö on osa ANTI-festivaalin ja 13 muun eurooppalaisen toimijan Luova Eurooppa -hanketta nimeltä Future DiverCities. Kansainvälisen hankkeen ydinajatuksena on tutkia kaupunkien tyhjillään olevien tilojen käyttömahdollisuuksia ja innostaa kaupunkilaisia asuinalueensa kaupunkikulttuurin kehittämiseen yhdeksässä eurooppalaisessa kaupungissa: Berliinissä, Zagrebissa, Splitissä, Liepajassa, Kuopiossa, Marseillessa, Firenzessä, Timişoarassa ja Ateenassa.

Artikkelikuva:
Kuva: Akseli Muraja