Hae residenssikriitikoksi ANTI-festivaalille

ANTI ja Suomen arvostelijain liitto (SARV) tarjoavat yhteistyössä suomalaiselle kriitikolle residenssin ANTI-festivaalilla 15.9.–18.9.2022. Hae residenssikriitikoksi 1.9. mennessä!

ANTI-festivaalin ja Suomen arvostelijain liiton yhteistyö taidekirjoittamisen edistämiseksi jatkuu tänäkin vuonna. SARV on avannut haun tämän vuoden festivaalin residenssikriitikoksi haluaville.

Kriitikon odotetaan kirjoittavan yksi essee tai laajempi festivaalikatsaus ANTI-festivaalista Kritiikin Uutisiin. Esseessä/katsauksessa kriitikko voi tarkastella ANTI-festivaalia eri näkökulmista, esimerkkeinä osallistumiskokemus useammassa teoksessa. Esseestä/katsauksesta maksetaan 500 euron palkkio. Residenssikriitikolle maksetaan matkat ja hotellimajoitus Kuopiossa sekä korvataan Kuopiossa vietettyjen päivien lounaskulut.

Hankkeen ideana on antaa ammattikriitikolle mahdollisuus päivittää ammattitaitoaan, tuoda esiin festivaalin teemaan liittyviä taiteellisia ja poliittisia kysymyksiä nykytaiteessa sekä luoda vuoropuhelua kriitikoiden ja taiteilijoiden välille. Kriitikon taustaksi sopii monenlainen kokemus kriitikon työstä. Tärkeintä on, että hänellä on kiinnostusta pohtia festivaalin tarjontaa kritiikin näkökulmasta.

Valitun kriitikon kanssa sovitaan erikseen tekstin julkaisuajankohdasta.

Artikkelikuva:
Brian Fuatan Intermission nähdään Kuopion kaupunginteatterin piha-alueella ja aulassa ANTI-festivaalilla.