ANTI-festivaali hurmasi jälleen Kuopiossa

ANTI – Contemporary Art Festival päättyi eilen. Festivaalia vietettiin 13.–18.9.2022, ja vastaanotto niin kuopiolaisten kuin kansainvälisten osallistujien kesken oli hurmioitunutta.

Festivaalin ohjelma keräsi jälleen suuren yleisön Kuopioon paikkasidonnaisen nykytaiteen äärelle. Tavoitimme yli 25 000 katsojaa, kun mukaan lasketaan julkisten tilojen ohjelmisto. Esitysten, työpajojen ja muiden tapahtumien osallistujia laskettiin tapahtumapaikoilla yhteensä noin 12 000.

Kaikki ANTI-festivaalin paikkavarauksia edellyttäneet tapahtumat olivat loppuunvarattuja, ja tulijoita tapahtumiin olisi ollut enemmän kuin tapahtumatilat antoivat myöden. Osallistujia ja kävijöitä festivaalille tuli ympäri Suomea ja myös kansainväliset kulttuurialojen ammattilaiset löysivät tiensä ANTI-festivaalille ja Kuopioon.

Erityisesti yleisön omaa osallistumista mahdollistaneet teokset keräsivät tänä vuonna paljon kävijöitä. Kasvitarinoita torilla ja kauppakeskus Matkuksessa kerännyt Plant Based Stories -kärry ja rakkauslauluja äänittävä matkailuauto Oh Europa houkuttelivat ihmisiä antamaan oman antinsa yhä muotoutuviin taideteoksiin. Tulliportinkadulla torin kulmalla sijainnut A Worn World -tila kutsui monenlaisia ryhmiä ja yksilöitä tutkimaan käsitöiden ja kehollisten harjoitusten kautta omaa suhdettaan pukeutumiseen ja vaatteisiin.

Lauantai-iltana VR-Konepajalle luotu ANTI Prize Party keräsi illan aikana lähes 500 ihmistä juhlimaan Suistamon Sähkö -yhtyeen rytmissä ja tanssimaan itsensä hikeen DJ Land Rover Lesbianin levyvalintojen tahtiin.

Kiitos!

Lämmin kiitos festivaalin taiteilijoille, rahoittajille, yhteistyökumppaneille, työntekijöille ja yleisöille sekä kaikille muille ANTI-festivaaliin eri rooleissa osallistuneille.
ANTI-festivaali järjestetään jälleen syyskuussa 2023.

Artikkelikuva:
Akseli Muraja.