Taiteellisia harjoitteita Maija Hirvasen ja Tatu Nenosen kanssa

Tervetuloa mukaan kaikille avoimeen työpajaan, jossa työskennellään yhteyttä tutkivien taiteellisten harjoitteiden parissa. Ilmoittaudu täällä!

Työpajassa tutkimme taiteellisten harjoitteiden avulla erilaisia tapoja olla suhteessa maahan kehojemme alla. Teemme harjoituksia, jotka vahvistavat sosiaalista ja fyysistä yhteyttä itseemme, muihin ihmisiin ja ympäristössä oleviin kumppaneihin. Työpaja koostuu lyhyestä alustuksesta, ohjatuista harjoitteista sekä leikkisästä kokemusten ja ajatusten jakamisesta. Luvassa on keväistä tunnelmaa, hetken taianomaisuutta ja uudenlaisia ideoita ja ajatuksia. Tervetuloa mukaan!

Työpajan ohjaavat taiteilijat Maija Hirvanen ja Tatu Nenonen. Työpajan harjoitteet liittyvät Hirvasen, Nenosen ja työryhmän Kuopioon ja ANTI-festivaalille valmistelemaan uuteen teokseen Hum.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Työpajan ohjaajat

Maija Hirvanen
Maija Hirvanen on helsinkiläinen koreografi ja esitysten tekijä. Hänen kiinnostuksiinsa kuuluu mm. taiteen ja eri uskomusjärjestelmien väliset suhteet, uudelleen oppimisen tavat, ruumiillisen tiedon kysymykset ja muiden kuin inhimillisten elämänmuotojen kytkeytyminen esitykseen ja koreografiaan. Maija tekee esityksiä näyttämöille, paikkoihin ja tilanteisiin, kirjoittaa, tutkii, opettaa ja tekee yhteistyötä.

Hirvasen teoksia on esitelty festivaaleilla ja näyttämöillä kuten Tanz im August/Hebbel am Ufer/Berlin, ImpulsTanz/Wien, Sadler’s Wells/Lilian Baylis Studio/Lontoo, SPRING Festival/Utrecht, Soul Performing Arts Festival, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis ja Dansens Hus/Tukholma sekä Helsingissä Kiasma, Baltic Circle -festivaali, Helsingin Juhlaviikot ja Liikkeellä Marraskuussa.

Maija on tutkijakollega THIRD Research Fellow -ohjelmassa (DAS/Academy of Theatre and Dance Amsterdam) sekä Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotisella taiteilijaprofessorin apurahalla vuosina 2024–2028.

Lue lisää: www.hirvanen.net  

Tatu Nenonen
Tatu Nenonen on helsinkiläinen äänisuunnittelija. Nenonen työskentelee näyttämötaiteen, installaation ja radioesseen parissa tuottamalla värähtelevää materiaalia ja ääntä. Nenosen suunnitteluissa ääni on fyysinen ja veistoksellinen elementti.

Artikkelikuva:
Photo by Sinem Kayacan.