Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless


Klo 13–15

MISSÄ

Kuopion kaupungintalon juhlasali
Tulliportinkatu 31
70110 Kuopio


KESTO

Esitys on käynnissä kahden tunnin ajan.


Vuonna 2021 ANTI Festival International Live Art Prize -palkinnon voittanut Alex Baczynski-Jenkins esittää Kuopion kaupungintalolla uuden teoksensa, joka purkaa halun ja rakkauden politiikkaa ja jäljittää queer-historioita.

Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless on koreografia, joka heijastaa intohimon, tanssin, hajanaisuuden, yhteisöllisen rakkauden, menetyksen ja ajan välisiä suhteita.

Baczynski-Jenkinsin työ tekee intohimon rakenteita ja politiikkaa näkyviksi liikkeen, aistillisuuden, kosketuksen ja asioiden välisten suhteiden kautta. Suhteellisuus on läsnä teoksen työstämisessä ja esittämisessä käytetyssä dialogisuudessa sekä teoksen materiaaleissa ja runollisuudessa. Teoksessa jäljitetään aistimusten ja yhteisöllisyyden, ruumiillistetun ilmaisun ja vieraantumisen, arkipäivän kokemuksen rakenteiden sekä utooppisten ja näkymättömien queer-historioiden välisiä yhteyksiä. Baczynski-Jenkinsille koreografia antaa mahdollisuuden tutkiskella tunnetta, aisteja ja tilanteessa muodostuvaa yhteisöllisyyttä sekä samalla heittäytyä uusiin muistin, ajan ja muutoksen kokemisen tapoihin.

Baczynski-Jenkins voitti syyskuussa 2021 ANTI-festivaalin jakaman kansainvälisen ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon, minkä tuella hän on valmistanut uuden teoksen ANTI-festivaalille. Palkinnon ja esityksen rahoittaa Saastamoisen säätiö. Teos nähdään Kiasmassa ANTI-festivaalin jälkeen.

'Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless'
'Loppumatonta rakkautta, tai rakkaus kuolee, toistuvasti kuin se olisi loputonta'
Queer
Poliittinen ja usein akateeminen näkökulma ja ajattelumalli, joka kyseenalaistaa yhteiskunnan sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä normeja. Queer voi olla myös identiteettiä kuvaava sana. 
Artikkelikuva:
Alex Baczynski-Jenkins, Unending love, or love dies, on repeat like it’s endless, 2021– . Kuva: Diana Pfammatter.