Public Selfcare System


10.9. – 15.9.

Public Selfcare System on esitys yhdelle osallistujalle kerrallaan. Se on tandemhyppy tuntemattomaan, suoraa toimintaa ja radikaalin pysähtymisen harjoitus.

”Olen julkisilla paikoilla lepäämisen asiantuntija, sillä neurologisen sairauteni takia joudun välillä käymään makaamaan missä ikinä olenkin ja pysymään makuuasennossa kunnes oloni kohenee riittävästi ja pystyn nousemaan ylös. Joskus on pakko pysähtyä keskellä katua, keskellä päivää ja levätä, jotta voi jatkaa taas elämää. Ole edelläkävijä ja ala harjoitella pysähtymistä kanssani jo nyt.

Tule kanssani paikkaan, jonka olet aiemmin nähnyt ja ohittanut, mutta jossa et ole koskaan viettänyt aikaa. Mennään sinne makaamaan ja lepäämään. Sinulla on oikeus olla täällä ja oikeus toimia näin. Voimme tehdä sen yhdessä.”

Alunperin vuonna 2016 ideoidun Public Selfcare System -esityksen ajatuksena on vuonna 2024 pohtia, kenellä meistä on lupa – ja kenellä ei – levätä, missä tämä on sallittua, ja mitä lepääminen voi merkitä solidaarisena tekona.

Kahdenkeskisen esityksen lisäksi teos koostuu eri paikoissa esillä olevista, projektin aikana luoduista tekstiileistä, joissa tutkiskellaan työtä, lepoa, näkyvyyttä ja näkymättömyyttä.

Artikkelikuva:
Public Selfcare System / Tempting Failure, Croydon, London, 2016. Kuva: Julia Bauer.