PAIKALLISRAATI: Future DiverCities Kuopio


Klo 16

MISSÄ

Kuopion pääkirjaston kokoussali
Maaherrankatu 12
70100 Kuopio


KESTO

3 h


Työpaja on täynnä


Future DiverCities -paikallisraadin työpajassa osallistujat pääsevät ideoimaan taide- ja kulttuuritoimintaa tyhjillään oleviin kaupunkitiloihin.

Mitä on kuopiolainen kaupunkikulttuuri? Mitä se voisi olla?
Minkälaista taide- ja kulttuuritoimintaa Kuopion käyttämättömissä kaupunkitiloissa voisi tapahtua?
Miten asukkaiden toiveet voitaisiin huomioida kaupunkisuunnittelussa?
Mitä kehittämisen alla olevilla alueilla voisi tapahtua ennen rakennetun ympäristön muutosta? Voiko väliaikainen toiminta vaikuttaa myös alueen tulevaisuuteen?
Voiko kulttuurilähtöinen toiminta tuottaa ekologista muutosta kaupungeissa?

Tervetuloa paikallisraatiin pohtimaan näitä kysymyksiä ja unelmoimaan kanssamme!

Osallistumalla paikallisraatiin pääset osaksi kansainvälistä verkostoa ja paikallista yhteisöä, joita yhdistää halu luoda uutta kaupunkikulttuuria ja ekologisempia toimintatapoja. Paikallisraadin jäsenille tarjotaan myöhemmin hankkeen aikana mahdollisuus osallistua kansainvälisiin koulutuksiin, joiden teemoina ovat kaupunkien kehittäminen ja urbaani ekologia.
 
Paikallisraadin työpajan fasilitoi osallistavaan kaupunkisuunnitteluun erikoistunut FEMMA Planning (Milla Kallio ja Efe Ogbeide). Työpajassa käsitellään toiveita Kuopion Konepajan alueen tulevaisuutta ja kehitystä koskien. ANTI-festivaalin tavoitteena on järjestää alueen sisä- ja ulkotiloissa kaupunkilaislähtöistä taide- ja kulttuuritoimintaa 2023–2026. Työpajan tuloksia tullaan hyödyntämään toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa.
 
Paikallisraati on Luova Eurooppa -ohjelman tukemaa Future DiverCities 2 -hanketta. Hankkeessa tutkitaan kaupunkien tyhjillään olevien tilojen käyttömahdollisuuksia ja innostetaan kaupunkilaisia asuinalueensa kaupunkikulttuurin kehittämiseen. Future DiverCities 2 on sitoutunut ekologisesti kestävään kehitykseen.