Oh Europa


Klo 12–16

MISSÄ

Kuopion tori


KESTO

Matkailuauto on parkissa 4 tuntia Kuopion torilla. Yleisö voi osallistua projektiin itselleen sopivana ajankohtana.


OH EUROPA SAVON AALLOILLA

La 17.9. klo 10:30–11 Action Hero vierailee Savon Aallot -radiokanavalla


Action Hero matkustaa jo toista kertaa Kuopioon Oh Europa -matkailuautollaan. Tällä kertaa matkan aikana, Riikan Homo Novus -festivaalin ja Kuopion ANTI-festivaalin välillä, kootaan äänimatkapäiväkirja.

Action Heron syyskuun alkuun sijoittuvan automatkan aikana kuka tahansa voi antaa äänensä vuonna 2023 valmistuvaan Oh Europa -ääniteokseen Riian ja Kuopion lisäksi myös muun muassa Tallinnassa ja Helsingissä.

Oh Europa on rakkaudella tehty projekti, joka kattaa kokonaisen maanosan ja porautuu suoraan sydämeen.

Vuodesta 2018 lähtien taiteilijat Gemma Paintin ja James Stenhouse (tunnetaan yhdessä nimellä Action Hero) ovat matkustelleet ympäri Eurooppaa ja pyytäneet tuntemattomia ihmisiä laulamaan rakkauslauluja. Tähän mennessä Gemma ja James ovat äänittäneet jo yli tuhannen rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä laulavan ihmisen äänen 46:lla eri kielellä. Taiteilijat ovat matkustaneet yli 50 000 kilometriä 33:n eurooppalaisen maan halki ja viettäneet yli 300 päivää ja yötä tien päällä matkailuautossaan, joka toimii myös liikkuvana äänitysstudiona.

Syyskuussa 2022 he matkustavat Riikan Homo Novus -festivaalilta Kuopioon ANTI-festivaalille. Matkan varrella taiteilijat äänittävät paikallisten ihmisten laulamia rakkauslauluja. Matkan aikana äänitetystä materiaalista taiteilijat kokoavat ainutlaatuisen digitaalisen äänimatkapäiväkirjan, jota festivaalien välillä matkustavat matkaajat voivat kuunnella osana Festival’s Path -hanketta vuonna 2023.

Voit osallistua projektiin syksyllä 2022 seuraavissa paikoissa:
La 3.9. klo 17–20 Riika, Latvia (Homo Novus International Theatre Festival)
Ti 6.9. klo 15–19 Saulkrasti, Latvia
To 8.9. klo 15–19 Limbazi, Latvia
La 10.9. klo 16–20 Tarto (Draama Festival)
Ti 13.9. klo 14–18 Helsinki (Stoa)
To 15.9. klo 16-20 Joutsa, Kineettisen taiteen talo KITA (Haihatus)

Oh Europa on tuotettu yhteistyössä Farnham Maltings -kulttuurijärjestön kanssa. Se on toteutettu osittain Transform-, Matchbox- ja Farnham Maltings -järjestöjen toimeksiannosta. Action Hero kuuluu Ison-Britannian National Portfolio Organisation of Arts Council -ohjelmaan.

Artikkelikuva:
Action Hero: Oh Europa. Kuva: Pekka Mäkinen.