Shortlist live!

My Body is a Queer Library


Klo 11–14

MISSÄ

Kuopion kaupunginkirjasto
Maaherrankatu 12,
Kuopio


KESTO

Esitys on käynnissä 3 tuntia.


My Body is a Queer Library on teos, joka koostuu monista esittävän taiteen muodoista kuten tanssista, tarinankerronnasta, työpajasta, muotinäytöksestä ja muista esityksellisistä teoista sisällä kaupunginkirjastossa.

Kirjasto on kulttuuri-, koulutus- ja tiedelaitos, joka arkistoi ja asettaa yleisölle esille avointa tietoa. Nykykirjasto toimii myös eräänlaisena kulttuurikeskuksena ja yhteisöllisyyden ja yhteentulemisen paikkana. Tässä teoksessa taiteilija River Lin pohtii, miltä queer-kirjasto voisi näyttää, ja rakentaa elävien ruumiiden kautta tilapäisen kirjaston olemassa olevan kirjastorakennuksen sisään.

My Body is a Queer Library tuo yhteen joukon Euroopassa tai Suomessa asuvia ​​esiintyjiä valtaamaan kirjastotilaa ja avaamaan keskustelua siitä, mikä tekee kirjaston, mikä tekee kirjastosta queer-kirjaston, miltä queer-kirjasto voisi näyttää ja miten queer-kulttuuri voi helpottaa ymmärtämistä ja tunnistamista kehosta tiedon, koulutuksen ja arkipäiväisen elämän arkistona ja kokoelmana.

Teospaikkana Kuopion kaupungin pääkirjasto.

'My Body is a Queer Library'
'Ruumiini on queer-kirjasto'
Queer
Poliittinen ja usein akateeminen näkökulma ja ajattelumalli, joka kyseenalaistaa yhteiskunnan sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä normeja. Queer voi olla myös identiteettiä kuvaava sana.
Artikkelikuva:
River Lin: My Body is a Queer Museum. Kuva: Chloé Magdelaine – Lafayette Anticipations.