AALTO-projekti: Kanssa


Klo 8–19

Klo 8–19

Klo 8–16

Klo 10–16

MISSÄ

Kuopion pääkirjasto, näyttelytila
Maaherrankatu 12, Kuopio


Aalto-yliopiston Taiteen ja median laitoksen opiskelijat toteuttavat vapaamuotoisia projekteja, interventioita, esityksiä tai näyttelyitä julkisissa tiloissa ANTI-festivaalin aikana.

Oleminen on tekemistä, tekeminen on luomista.

Se on neulekuvioiden yhteissuunnittelua, jutustelua, kahvittelua ja voikukkien keräämistä siirapin valmistamista varten. Se on matonkuteiden penkomista, pullataikinan vääntelyä ja ajatusten kääntelyä. Lemmen viemää -sarjan juonikuvioiden läpikäyntiä, jaettuja kirjavinkkejä, sipulin sadonkorjuuta. Monensuuntaista oppimista ja opettamista.

Kanssa on neljän taiteilijan ja kahden sukupolven yhteisnäyttely, jossa on esillä eri vuosikymmenillä eri tekniikoilla toteutettuja teoksia.

Tämä kahden isoäidin ja heidän lastenlastensa yhteisprojekti kumpuaa niin lastenlasten välisestä ystävyydestä, isoäitien ja lastenlasten välisestä merkityksellisestä suhteesta kuin isoäitien vuosikymmenten mittaisesta luovasta työstä, runsaasta kokeilevasta tuotannosta ja sen vaikutuksista seuraavien sukupolvien tekijöihin. Taiteilijoiden yhdessä kuratoimassa näyttelyssä punoutuvat yhteen monenlaiset käsintekemisen perinteet.

Julkisen taiteen projektien kokonaisuus on osa ANTI-festivaalin ja Aalto-yliopiston pitkäkestoista yhteistyötä, jossa festivaali toimii alustana taiteellisen tutkimuksen kurssille.