Dear Laila


10.9. – 15.9.


Missä

TBC.


Dear Laila on installaatio yhdelle katsojalle kerrallaan. Teos kertoo yhden palestiinalaisen perheen tarinan ja kokemuksen pakolaisuudesta.

”Rakas Laila, olet nyt viisivuotias ja olet alkanut kysellä minulta, missä olen kasvanut ja miksi emme voi mennä sinne. Tämän teoksen kautta pyrin antamaan sinulle vastauksen.

Dear Laila -teos sai alkunsa, kun taiteilija Basel Zaraan viisivuotias tytär alkoi kysellä isältään hänen lapsuudenkodistaan. Koska Basel ei voinut viedä tytärtään paikan päälle, hän päätti yrittää tuoda paikan tyttärensä luo rakentamalla pienoismallin lapsuudenkodistaan, joka sijaitsi Yarmoukin pakolaisleirillä Damaskoksessa.

Dear Laila kertoo palestiinalaisen kokemuksen pakolaisuudesta ja vastarinnasta yhden perheen tarinan kautta. Teos saa meidät pohtimaan sitä, miten sota ja maanpako heijastuu arkeen, kotiympäristöön ja julkiseen tilaan. Dear Laila on intiimi ja interaktiivinen installaatio, jonka jokainen yleisön jäsen kohtaa yksitellen, ja joka muistoja ja tuntoaistiin perustuvia yksityiskohtia hyödyntämällä herättää jo tuhotun paikan uudelleen henkiin.

'Dear Laila'
suom. 'Rakas Laila'
Artikkelikuva:
Basel Zaraa: Dear Laila. Kuva: Hannah Harding.