Brownton Abbey


Klo 20:00–00:00

Missä

TBC.


Brownton Abbey on klubimuotoinen tapahtuma, joka yhdistää upeita poliittisia esityksiä, sykkiviä biittejä, hypnoottisia visuaaleja ja toismaailmallisia koristeita dekadentissa ympäristössä.

Brownton Abbey on afrofuturistinen, avaruus-kirkko-teemainen esitysklubi, joka juhlistaa ja kohottaa vammaisia rodullistettuja queer-ihmisiä.

Yhdessä ilmaisemme queer-iloa, luoden turvallisen tilan, jossa erilaisuutta jumaloidaan eikä demonisoida, ja jossa saavutetaan yleviä transendenssin ja yhteyden kokemuksia.

Kenelle?
Brownton Abbey luo tapahtumia kaikille. Brownton Abbeyn lähtökohtana on huomioida ihmiset, jotka ovat monin tavoin marginalisoituja ja erityisesti heidät, jotka ovat marginalisoituja etnisyyden, queeriyden ja vammaisuuden risteyksissä. Brownton Abbey tekee näistä identiteeteistä osallistamisen lähtökohdan – ei jälkikäteisen ajatuksen – ja luo ainutlaatuisen tilan, joka aidosti toivottaa kaikki tervetulleeksi, riippumatta siitä, millaisessa kehossa olet. Osallistumisen tunne on käsin kosketeltava ja unohtumaton.

Keneltä?
Brownton Abbey syntyi keskusteluista taiteilija Tarik Elmoutawakilin ja joukon queer-rodullistettujen vammaisten luovien ja aktivistien välillä. Tunnistimme, millaisia koettelemuksia ja vastoinkäymisiä ilmenee, kun omistaa marginalisoituja identiteettejä ollessaan lavalla tai yleisössä. Tunnistimme kokemuksen siitä, millaista on olla liian queer yhdessä paikassa, ei tarpeeksi valkoinen toiseen paikkaan tai kun on liian vammainen kaikkialle. Mietimme, mitä tarkoittaisi esiintyä näiden kaikkien marginalisaatioiden risteyksessä. Hyödyntämällä spekulatiivisen fiktion ja afrofuturismin rakentavaa voimaa loimme tulevaisuuden, jossa olimme valmiita elämään.

Artikkelikuva:
Brownton Abbey. Kuva: Tiu Makkonen.