PAIKALLISRAATI: Future DiverCities Kuopio 13.2.

Kuopion paikallisraadin helmikuun työpajassa osallistujat pääsevät syventymään tyhjillään olevien tilojen mahdollisuuksiin. Työpajan fasilitoivat asiantuntijat FEMMA Planning -osallistavan kaupunkisuunnittelun toimistosta.

Minkälaista taide- ja kulttuuritoimintaa Kuopion käyttämättömissä kaupunkitiloissa voisi tapahtua?
Mitä kehittämisen alla olevilla alueilla voisi tapahtua ennen rakennetun ympäristön muutosta? Voiko väliaikainen toiminta vaikuttaa myös alueen tulevaisuuteen?
Voiko kulttuurilähtöinen toiminta tuottaa ekologista muutosta kaupungeissa?

Vuoden 2023 ensimmäisessä paikallisraadin työpajassa jatkamme Konepajan unelmointi -työpajan keskustelujen pohjalta Kuopion Konepajan alueen kehittämistä ja tartumme toimeen.
Haluaisitko yhdessä muiden kanssa suunnitella ja toteuttaa Konepajalle kaupunkivihreää? Tai kehittää tilasuunnittelua, kaupunkitilaa ja tapahtumia? Tai esimerkiksi viestiä muille alueen asukkaille tai mahdollisille toimijoille Kuopion Konepajan alueen merkityksestä ja kutsua mukaan muita alueen kehittämisestä kiinnostuneita? Tule mukaan paikallisraatiin suunnittelemaan ja toteuttamaan muutosta!

Huom! Työpajaan voi osallistua vaikka ei olisikaan päässyt mukaan ensimmäiseen paikallisraadin työpajaan vuonna 2022.

Osallistumalla paikallisraatiin pääset osaksi kansainvälistä verkostoa ja paikallista yhteisöä, joita yhdistää halu luoda uutta kaupunkikulttuuria ja ekologisempia toimintatapoja. Paikallisraadin työpajan fasilitoi osallistavaan kaupunkisuunnitteluun erikoistunut FEMMA Planning -suunnittelutoimisto.
 
Paikallisraati on Luova Eurooppa -ohjelman tukemaa Future DiverCities 2 -hanketta. Hankkeessa tutkitaan kaupunkien tyhjillään olevien tilojen käyttömahdollisuuksia ja innostetaan kaupunkilaisia asuinalueensa kaupunkikulttuurin kehittämiseen. Future DiverCities 2 on sitoutunut ekologisesti kestävään kehitykseen.

Artikkelikuva:
Paikallisraadin työpajan ANTI-festivaalilla fasilitoi osallistavaan kaupunkisuunnitteluun erikoistunut FEMMA Planning. Kuva: Akseli Muraja