Neljäs Shortlist LIVE! Publication on saatavilla

Shortlist LIVE! Publication on kaksikielinen esseejulkaisu, jota ANTI-festivaali on julkaissut vuodesta 2019 lähtien. Julkaisu esittelee vuotuiset ANTI Festival International Prize for Live Art -palkintoehdokkaat ja vahvistaa osaltaan suomenkielisen taide-esseistiikan tarjontaa.

Vuoden 2022 ehdokkaat ovat isobritannialainen Zinzi Minott, tongalainen Latai Taumoepeau, yhdysvaltalais-saksalainen Liz Rosenfeld sekä Taiwanista kotoisin oleva River Lin. Taiteilijat ovat itse olleet valitsemassa kirjoittajat heitä esitteleville teksteille.

Taiteilija-kuraattori Ane Tonga avaa Latai Taumoepeaun aktivistista taidetta tongalaisesta näkökulmasta ja tarjoaa lukijalle eläväntuntuisia maistiaisia tämän performansseista. Taiteilija-kuraattori Jade Foster kirjoittaa Zinzi Minottista. Heitä yhdistää karibialaiset juuret ja brittiläinen kasvatus, joita Minott käsittelee vahvasti omassa taiteessaan. Nykytaiteen historian dosentti João Florêncio lähestyy Liz Rosenfeldin taidetta, jossa rytmillä on suuri rooli, vavistuksen kokemuksen ja queerin kautta. Pariisissa asuva tutkija-kuraattori Madeleine Planeix-Crocker puolestaan kuvaa River Linin praktiikkaa ja valikoituja teoksia kuraattorin näkökulmasta, ottaen tekstilleen vauhtia Liisa Ihmemaasta ja putoamisesta.

Taiteilijaesseiden lisäksi Shortlist LIVE! Publicationissa käsitellään monikatseisesti taidejulkaisujen ja perehtyneiden kirjoitusten merkitystä live artin kentälle.


Shortlist LIVE! #4
-julkaisun on päätoimittanut Heidi Backström ja sen visuaalisesta ilmeestä ja taitosta vastaa Tomi Leppänen. Kääntäjinä toimivat Essi Brunberg ja Minna Kortesmaa.

Artikkelikuva:
ANTI Live Art Prize 2022 ehdokkaat.