Kirjailija-tutkija Season Butler on aloittanut ANTI-festivaalin toisena kuraattorina

ANTI-festivaalin taiteellisia sisältöjä on koko festivaalin olemassaolon ajan kuratoitu yhteistyössä. Tänä vuonna kirjailija-tutkija Season Butler liittyy ANTI-tiimiin johtavan kuraattorin Elisa Itkosen työpariksi.

– Yhteiskuratointi Season Butlerin kanssa on luonteva askel kohti entisestäkin kestävämpiä ja dialogisempia kuratoinnin menetelmiä. Yhteistyöllä pystymme paremmin ja ekologisemmin ylläpitämään ja kehittämään verkostojamme kansainvälisen live art -taiteen kentän sisällä, ANTI-festivaalin johtava kuraattori Elisa Itkonen kertoo.

Butlerin rooli festivaalin taiteellisen sisällön suunnittelussa keskittyy kansainvälisen ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon kehittämiseen ja siihen liittyvän taiteellisen ohjelmiston kuratointiin. Tällä hetkellä Butler ja Itkonen työstävät yhteistyössä vuonna 2025 jaettavan palkinnon ehdokaslistaa, jota varten on kerätty ehdotuksia 12 kansainväliseltä live art -taiteen asiantuntijalta. Lisäksi Butler on mukana vuoden 2025 ANTI-festivaalin ohjelmistokokonaisuuden kuratoinnissa.

Season Butler on vieraillut festivaalilla eri rooleissa jo vuodesta 2011 alkaen. Viime vuosina Butler on vaikuttanut festivaalin ohjelmistoon muun muassa osana taiteellista neuvonantajaryhmää sekä Live Art Prize -palkinnon esiraatia.

– ANTI-festivaali teki minuun lähtemättömän vaikutuksen ensimmäisellä vierailullani yli vuosikymmen sitten, ja oli heti selvää, että festivaali on olennainen osa maailmanlaajuista esitystaidekenttää. ANTI luo kodin syvällisille, häiritseville ja muutosvoimaisille kohtaamisille. On jännittävää ja etuoikeus olla osa sen jatkuvasti kehittyvää elinkaarta, Butler sanoo.

Tervetuloa mukaan ANTI-tiimiin Season!

Artikkelikuva:
Season Butler. Kuvaaja: Christa Holka.