Työpaja: Kaupunkitila aistittuna


Klo 14-18, ohjattu

Klo 14-18, itsenäisesti

Klo 16-18, itsenäisesti

Klo 12-16, ohjattu

Missä

Lähtö Galleria Ars Liberalta
Maaherrankatu 3
70100 Kuopio


Kesto

Noin 15 minuuttia – 1 tunti.


Kieli

Itsenäisen kierroksen kielet suomi, englanti, ruotsi ja arabia.

Ohjatun kierroksen kielet ovat suomi ja englanti.


Osallistuminen

Voit itse päättää kuinka kauan vietät aikaa työpajassa. Työpaja sopii kaikenikäisille.

Tapahtumapaikka ei ole esteetön, katso lisätiedot.


Aalto-yliopiston Taiteen ja median laitoksen opiskelijat toteuttavat vapaamuotoisia projekteja, interventioita, esityksiä tai näyttelyitä julkisissa tiloissa ANTI-festivaalin aikana.

Millainen kokemus kaupunkiympäristöstä syntyy, kun siinä ollaan ja liikutaan aiemmasta poikkeavalla tavalla? Lähde seuraamaan aistien sinulle luomaa reittiä kaupunkitilassa. Millaiseen Kuopioon huomaat eri aistiesi avulla astuvasi? Muuttuuko näkemyksesi kaupunkitilasta?

Kaupunkitila aistittuna on Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden järjestämä työpaja, jonka tukikohtana toimii Galleria Ars Libera. Galleriasta voi noutaa kortteja, jotka ohjaavat osallistujaa havainnoimaan Kuopiota näön, hajun, maun, tunnon ja kuulon aistikokemuksien kautta. Kortit ehdottavat kokemaan kaupunkitilaa keskittyen aistikokemuksiin ja kenties löytämään ympäristöstä jotain, mihin ei ole aiemmin kiinnittänyt huomiota.

Millaiselle reitille hajuaisti tai tuntoaisti voi viedä? Reittiä voi dokumentoida ja jakaa työryhmälle, joka koostaa materiaalista pienimuotoisen näyttelyn Ars Liberaan. Työpajan dokumentointi on nähtävillä Ars Libera -galleriassa aukiolojen puitteissa ensimmäisestä työpajapäivästä lähtien.

Kaupunkitila aistittuna -työpajaan voi osallistua ohjatusti annettuina päivinä. Lisäksi työpajaan voi osallistua itsenäisesti hakemalla galleriasta aistikortteja tai työpajan verkkosivujen avulla. Itse kaupunkitilassa liikkuminen toteutetaan itsenäisesti.

Aalto-yliopiston opiskelijoiden julkisen taiteen projektien kokonaisuus on osa ANTI-festivaalin ja Aalto-yliopiston pitkäkestoista yhteistyötä, jossa festivaali toimii alustana taiteellisen tutkimuksen kurssille.