Future DiverCities

 Future DiverCities - Creativity in Urban Context

 

ANTI-festivaali ja sen kahdeksan eurooppalaisen kumppanin Future DiverCities - Creativity in Urban Context -hanke on valittu Euroopan komission Creative Europe -ohjelmaan. 529 hakijan joukosta mukaan pääsi 15 suurta yhteistyöhanketta. 2 miljoonan euron rahoituksen saanut Future DiverCities on yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on kehittää uudenlaista luovaa yhteistoimintaa ja uusia ratkaisuja taiteen levitykseen.

Nelivuotinen hanke alkaa syyskuussa 2016 ja se pyrkii muun muassa takaamaan kaupunkien kulttuurisen monimuotoisuuden Euroopassa ja kulttuuritoimijoiden kokeilevat kehityssuunnat tulevaisuudessa. ANTI-festivaali on ollut kehittämässä hanketta alusta alkaen, vuodesta 2014 saakka.

 


 

Taiteellisten sisältöjen painotus on musiikissa ja media- sekä katutaiteessa, ja taiteellisella toiminnalla haetaan myös sosiaalisia vaikutuksia.

 


 

Hankekumppanit

Superact | Wellington, Englanti
ANTI - Contemporary Art Festival | Kuopio, Suomi
1D Lab | Saint Etienne, Lyon & Pariisi, Ranska
Public Art Lab | Berliini, Saksa
CitiLab | Cornella, Espanja
Seconde Nature | Aix en Provence, Ranska
BEK | Bergen, Norja
Kontejner | Zagreb, Kroatia
Liepaja City Council | Latvia

Hankkeen verkkosivut avataan loppuvuodesta 2016.

Toteutukset

Future DiverCities toteuttaa työskentelylaboratorioita, taiteilijaresidenssejä, julkisia esityksiä ja yleisöä osallistavia tapahtumia. Taiteellisten sisältöjen painotus on musiikissa ja media- sekä katutaiteessa, ja taiteellisella toiminnalla haetaan myös sosiaalisia vaikutuksia. ANTI-festivaali kumppaneineen pääsee hankkeen myötä entistä paremmin hyödyntämään digitalisaatiota, joka tarjoaa uusia mahdollisuuksia niin ihmisten väliselle yhteydenpidolle kuin myös kansainväliselle yhteistyölle ja taiteen levitykselle.

Isobritannialaisen Superactin johdolla Future DiverCities tuo yhteen eri kumppanimaiden osaajia ja paikallisia yleisöjä innovatiivisten, digitaalisten menetelmien avulla. Hankkeessa on mukana muun muassa teknologiayritys ja taiteen tuotantotaloja sekä festivaaleja ympäri Eurooppaa.

Imprimir

 

 

Print

Future DiverCities

Lab-taiteilijaresidenssit

Future DiverCities toteutteuttaa ympäri Eurooppa, hankekumppanien kotikaupungeissa ”Lab”-taiteilijaresidenssejä. Kuopiossa ensimmäinen Lab järjestettiin 23.-30.10.2016. Kuopion Lab oli ensimmäisen 19 tulevan taiteilijaresidenssin joukossa; se testasi ja kehitti käytännöllisiä lähestymiskulmia Future DiverCities -hankkeen visioon ja missioon.

Neljä media-, ääni-, kaupunki- ja yhteisötaiteen edustajaa kokoontui Kuopioon yhteiselle työskentelyjaksolle. Taiteilijat työskentelivät monitaiteellisista näkökulmista ja vuorovaikutuksessa toistensa ja ympäristönsä kanssa. Työskentelyjakson tuloksia jaettiin eri muodoissa ANTI Prize Weekendin aikana 27.-28.10.2016. Lab-residenssin toimintaa fasilitoi The Map Consortium (UK) -kollektiivi yhteistyössä ANTI-festivaalin kanssa. 

Future DiverCities

Lab 2016

Anniina Aunola on suomalainen yhteisötaiteen pioneeri ja tanssitaiteen ammattilainen.

Koulutukseltaan Aunola on tanssitaiteen maisteri ja erityisopettaja ja on toiminut niin taiteen perusopetuksen kuin ammattikoulutuksenkin parissa. Viimeisen vuosikymmenen ajan hän on keskittynyt edistämään taiteen saavutettavuutta ja esteettömyyttä. Hän on toteuttanut yhteisötaideteoksia ja osallistavan taiteen projekteja.

Lue lisää ▸

HC Gilje työskentelee installaation, kokeellisen videon, esittävän taiteen ja lavastuksen parissa.

Gilje on valmistunut Trondheimin Kuvataideakatemiasta multimedian laitokselta vuonna 1999. Vuodesta 2006 lähtien hän on työstänyt Conversations with spaces -projektia, joka yhdistelee elementtejä hänen aiemmista töistään. Pitkäaikaisessa projektissa yhdistyvät hänen videoteoksistaan tuttu fyysisten tilojen tutkiminen, tilojen luominen lavastamisen kautta sekä improvisaatio hänen live-esityksistään. Projekti tutkii suurten installaatioiden kautta valon, projektion, äänen ja liikkeen synnyttämää muutosta fyysisissä rakenteissa.

Lue lisää ▸

Antye Greie-Ripatti on digitaalisen musiikin tekijä, runoilija, kuraattori ja opettaja.

Vuonna 1969 Itä-Saksassa syntynyt Greie-Ripatti asuu ja työskentelee tällä hetkellä Hailuodossa, Suomessa. Hänet tunnetaan myös nimillä Laub, AGF ja poemproducer. Työssään hän keskittyy kielen, puheen, äänen, ihmisyyden ja koneiden välisiin suhteisiin. Ilmaisuvälineinä toimivat levyt, audiovisuaaliset live-esitykset, digitaalinen kommunikaatio, ääni-installaatiot sekä toimeksiannot elokuviin ja teatteriin.

Lue lisää ▸

The Constitute käyttää tieteellistä tutkimusta, taiteellisia menetelmiä sekä taloudellisia perusteita luodakseen merkittäviä ja ainutlaatuisia esineitä, menetelmiä ja kokemuksia. Heidän työnsä toteutuvat sisä- ja ulkotiloissa ja ne perustuvat visuaaliseen kieleen julkisessa tilassa, digitaalisiin ja fyysisiin ilmaisukeinoihin sekä väärinkäyttöjen ja virheiden runollisiin ominaisuuksiin.

Lue lisää ▸

Future DiverCities

Tapahtumat

23.-30.10.2016

ANTI Prize Weekendin alla ja sen aikana ANTI-festivaali toteuttaa kokeellisen ”Lab”-taiteilijaresidenssin osana Future DiverCities -hanketta. Lab on ensimmäisen 19 tulevan taiteilijaresidenssin joukossa; se testaa ja kehittää käytännöllisiä lähestymiskulmia Future DiverCities -hankkeen visioon ja missioon.

Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

11.00 – 13.00 Matkus, 2. kerros | Matkuksentie 60
20.00 – Puikkari  | Maaherrankatu 5

Future DiverCities Lab-taiteilijat vierailevat Matkuksessa, Kuopion suurimmassa ostoskeskuksessa ja keräävät paikallisilta ihmisiltä erilaista dataa – äänimuistoja, toiveita ja palautetta Kuopiosta. Overmapping-konsepti esitetään valo- ja karttainstallaationa ANTI Prize Party -klubilla Puikkarissa!
Lue lisää ▸

Torstaina 27.10.2016

klo 17:00 Bistro Wine & Deli | Minna Canthin katu 16

PechaKucha Kuopiossa Future DiverCities Lab-taiteilijat kertovat työstään ja jakavat työpäivän jälkeisiä tunnelmiaan kuvien kautta!

Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

17.30 – 18.30 Muotoiluakatemian auditorio | Piispankatu 8

ANTI – Contemporary Art Festivalin ja kansainvälisen Future DiverCities – Creativity in an Urban Context -projektin tekijät osallistuvat kuopiolaisen taiteilijaseura Ars Liberan Kuraattoripäiville lauantaina 29.10.
Lue lisää ▸

Maanantaina 24.10.2016

klo 18-20 Luovien alojen keskuksessa, Myllyssä | Kuninkaankatu 7, 3. krs.

ANTI – Contemporary Art Festival & Future DiverCities -projekti kutsuvat taiteilijat, luovien alojen toimijat ja kaikki taiteesta, kaupunkikulttuurista ja digitaalisista innovaatioista kiinnostuneet, yhteen maanantaina 24.10. klo 18.00-20.00 Kuopion Luovien alojen keskus Myllyyn!

Lue lisää ▸