Future DiverCities

 Future DiverCities - Creativity in an Urban Context

 

Future DiverCities - Creativity in an Urban Context on 10 eurooppalaisen ja kanadalaisen taide- ja kulttuuritoimijan innovatiivinen yhteistyöhanke, joka on osa Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelmaa. Nelivuotinen hanke alkoi kesällä 2016. Future DiverCities tutkii taiteellisen toiminnan uusia malleja ja levitystä, jotka tukevat tulevaisuudessa moniäänisyyttä ja -kulttuurisuutta sekä vaihtoehtoisia ekosysteemejä.

 


 

Taiteellisten sisältöjen painotus on musiikissa ja media- sekä kaupunkitaiteessa, ja taiteellisella toiminnalla haetaan myös sosiaalisia vaikutuksia.

 


 

Hankekumppanit

 

Superact | Wellington, Englanti
ANTI - Contemporary Art Festival | Kuopio, Suomi
1D Lab | Saint Etienne, Lyon & Pariisi, Ranska
Public Art Lab | Berliini, Saksa
CitiLab | Cornella, Espanja
Seconde Nature | Aix en Provence, Ranska
BEK | Bergen, Norja
Kontejner | Zagreb, Kroatia
Liepaja City Council | Latvia
La Chambre Blance | Québec, Kanada

 

www.futuredivercities.eu

 Future DiverCities on innovaatioiden ja uusien luovien toimintatapojen hautomo, jossa otetaan riskejä ja luodaan taidetta haastavassa urbaanissa ympäristössä. 

Tavoitteenamme on luoda digitaalinen yhteistyöalusta kokeilevan taiteen kehittämiseksi ja uusi taloudellinen malli taidetoimijoille. Haluamme myös rakentaa uusia yleisöjä ympäri maailmaa, osallistaen heidät sekä taiteen kuluttajina että taideteosten osatekijöinä, ja lisätä taiteilijoiden ja taiteen ammattilaisten liikkuvuutta sekä heidän ammattiuriensa kansainvälistymistä.

Näihin tavoitteisiin pääsemme järjestämällä kokeellisia taiteilijaresidenssejä, yleisötapahtumia, konferensseja ja hankekumppanien sekä näiden sidosryhmien välisiä ajatushautomoita.

Taiteilijaresidenssit perustuvat hankekumppanien yhteiskuratointiprosesseihin. Kuopiossa ensimmäinen taiteilijaresidenssi toteutettiin lokakuussa 2016, ja residenssitoiminta on hankekaudella vuosittaista.

Imprimir

 

 

Print

Kuopio_tekstilogo

skr_vihrea_1

OKM_FI_2rivi_logoteksti

Future DiverCities

Ajankohtaista

14.-20.9.2017

Future DiverCities -hankkeen Lab-taiteilijalaboratorio järjestetään toisen kerran Kuopiossa 14.-20.9.2017.  Labissä neljä kansainvälistä taiteilijaa tutkii, kuinka digitaaliset teknologiat voivat laajentaa
sosiaalisesti sitoutuneita taiteellisia käytäntöjä. Lue lisää ▸

Future DiverCities

Lab-taiteilijalaboratoriot

Future DiverCities toteutteuttaa ympäri Eurooppa, hankekumppanien kotikaupungeissa ”Lab”-taiteilijalaboratorioita. Lab järjestetään Kuopiossa seuraavan kerran 14.-20.9.2017.

Kuopion ensimmäinen Lab järjestettiin 23.-30.10.2016. Kuopion Lab oli ensimmäisen 23 tulevan joukossa; se testasi ja kehitti käytännöllisiä lähestymiskulmia Future DiverCities -hankkeen visioon ja missioon.

Neljä media-, ääni-, kaupunki- ja yhteisötaiteen edustajaa kokoontui Kuopioon yhteiselle työskentelyjaksolle. Taiteilijat työskentelivät monitaiteellisista näkökulmista ja vuorovaikutuksessa toistensa ja ympäristönsä kanssa. Työskentelyjakson tuloksia jaettiin eri muodoissa ANTI Prize Weekendin aikana 27.-28.10.2016. Lab-residenssin toimintaa fasilitoi The Map Consortium (UK) -kollektiivi yhteistyössä ANTI-festivaalin kanssa. 

Future DiverCities

Lab 2016

Anniina Aunola on suomalainen yhteisötaiteen pioneeri ja tanssitaiteen ammattilainen.

Koulutukseltaan Aunola on tanssitaiteen maisteri ja erityisopettaja ja on toiminut niin taiteen perusopetuksen kuin ammattikoulutuksenkin parissa. Viimeisen vuosikymmenen ajan hän on keskittynyt edistämään taiteen saavutettavuutta ja esteettömyyttä. Hän on toteuttanut yhteisötaideteoksia ja osallistavan taiteen projekteja.

Lue lisää ▸

HC Gilje työskentelee installaation, kokeellisen videon, esittävän taiteen ja lavastuksen parissa.

Gilje on valmistunut Trondheimin Kuvataideakatemiasta multimedian laitokselta vuonna 1999. Vuodesta 2006 lähtien hän on työstänyt Conversations with spaces -projektia, joka yhdistelee elementtejä hänen aiemmista töistään. Pitkäaikaisessa projektissa yhdistyvät hänen videoteoksistaan tuttu fyysisten tilojen tutkiminen, tilojen luominen lavastamisen kautta sekä improvisaatio hänen live-esityksistään. Projekti tutkii suurten installaatioiden kautta valon, projektion, äänen ja liikkeen synnyttämää muutosta fyysisissä rakenteissa.

Lue lisää ▸

Antye Greie-Ripatti on digitaalisen musiikin tekijä, runoilija, kuraattori ja opettaja.

Vuonna 1969 Itä-Saksassa syntynyt Greie-Ripatti asuu ja työskentelee tällä hetkellä Hailuodossa, Suomessa. Hänet tunnetaan myös nimillä Laub, AGF ja poemproducer. Työssään hän keskittyy kielen, puheen, äänen, ihmisyyden ja koneiden välisiin suhteisiin. Ilmaisuvälineinä toimivat levyt, audiovisuaaliset live-esitykset, digitaalinen kommunikaatio, ääni-installaatiot sekä toimeksiannot elokuviin ja teatteriin.

Lue lisää ▸

The Constitute käyttää tieteellistä tutkimusta, taiteellisia menetelmiä sekä taloudellisia perusteita luodakseen merkittäviä ja ainutlaatuisia esineitä, menetelmiä ja kokemuksia. Heidän työnsä toteutuvat sisä- ja ulkotiloissa ja ne perustuvat visuaaliseen kieleen julkisessa tilassa, digitaalisiin ja fyysisiin ilmaisukeinoihin sekä väärinkäyttöjen ja virheiden runollisiin ominaisuuksiin.

Lue lisää ▸

Future DiverCities

Tapahtumat

Torstai 27.4.2017

19.00 – 21.00 Ravintola Intro | Kauppakatu 20, Kuopio

Vapaa pääsy!

Savolainen Suoraviiva – Muotoiltu Kuopio on keskusteluilta kaupunkikulttuurin ja -ympäristön yhteiskehittämisestä.

Lue lisää ▸

23.-30.10.2016

ANTI Prize Weekendin alla ja sen aikana ANTI-festivaali toteuttaa kokeellisen ”Lab”-taiteilijaresidenssin osana Future DiverCities -hanketta. Lab on ensimmäisen 19 tulevan taiteilijaresidenssin joukossa; se testaa ja kehittää käytännöllisiä lähestymiskulmia Future DiverCities -hankkeen visioon ja missioon.

Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

11.00 – 13.00 Matkus, 2. kerros | Matkuksentie 60
20.00 – Puikkari  | Maaherrankatu 5

Future DiverCities Lab-taiteilijat vierailevat Matkuksessa, Kuopion suurimmassa ostoskeskuksessa ja keräävät paikallisilta ihmisiltä erilaista dataa – äänimuistoja, toiveita ja palautetta Kuopiosta. Overmapping-konsepti esitetään valo- ja karttainstallaationa ANTI Prize Party -klubilla Puikkarissa!
Lue lisää ▸

Torstaina 27.10.2016

klo 17:00 Bistro Wine & Deli | Minna Canthin katu 16

PechaKucha Kuopiossa Future DiverCities Lab-taiteilijat kertovat työstään ja jakavat työpäivän jälkeisiä tunnelmiaan kuvien kautta!

Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

17.30 – 18.30 Muotoiluakatemian auditorio | Piispankatu 8

ANTI – Contemporary Art Festivalin ja kansainvälisen Future DiverCities – Creativity in an Urban Context -projektin tekijät osallistuvat kuopiolaisen taiteilijaseura Ars Liberan Kuraattoripäiville lauantaina 29.10.
Lue lisää ▸

Maanantaina 24.10.2016

klo 18-20 Luovien alojen keskuksessa, Myllyssä | Kuninkaankatu 7, 3. krs.

ANTI – Contemporary Art Festival & Future DiverCities -projekti kutsuvat taiteilijat, luovien alojen toimijat ja kaikki taiteesta, kaupunkikulttuurista ja digitaalisista innovaatioista kiinnostuneet, yhteen maanantaina 24.10. klo 18.00-20.00 Kuopion Luovien alojen keskus Myllyyn!

Lue lisää ▸