Kesto
1 tunti.
Osallistujalle
Esitystä katsotaan ja koetaan esitystilassa tuoleilla istuen.
TYÖRYHMÄ
Artor Jesus Inkerö on suomalainen kuvataiteilija, jonka teoksia on ollut esillä New Museumissa New Yorkissa, NOON Projects -galleriassa Los Angelesissa, Nykytaiteen museo Kiasmassa Helsingissä ja Kunsthal Charlottengordissa Kööpenhaminassa. Inkerö on osallistunut taiteilijaresidensseihin mm. Somerset Housessa Lontoossa ja Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Artor Jesus Inkerön taiteellisen toiminnan keskiössä on queer-identiteettiin ja yhteenkuuluvuuteen liittyvät aiheet, joita hän on työstänyt näyttelyissään ja performansseissaan sekä julkisen taiteen ja projektien keinoin. Luovan työnsä lisäksi Inkerö on kutsuttu konsultoimaan eduskunnan tulevaisuusvaliokuntaa ja on suomalaisen mediataiteen keskus AV-Arkin hallituksen jäsen.
Teo Ala-Ruona on suomalainen performanssitaiteilija, jonka teoksia on äskettäin esitetty Institute of Contemporary Arts galleriassa Lontoossa, VEGA|ARTS -konserttisalissa Kööpenhaminassa, HAM-taidemuseossa Helsingissä, Baltic Circle -festivaalilla Helsingissä ja Gas-galleriassa Los Angelesissa. Hän vieraili vastikään taiteilijaresidenssissä FABRIKKEN for Art and Design -taidestudiossa Kööpenhaminassa. Ala-Ruonan työ on keskittynyt spekulatiiviseen fiktioon kehollisen kerronnan muotoja, liikettä ja erilaisia äänenkäytön tekniikoita yhdistävissä performansseissa. Teoksissaan hän tutkii seksiä, queer-ekologiaa, myrkyllisyyttä ja sukupuolta. Hän tarjoaa kehonsa tapahtumapaikaksi erilaisille spekulatiivisille tarinoille ja näiden kautta kokeilee, miten voisi fiktion avulla muuttaa sekä itseään että samalla hänen kehoaan tarkastelevien muiden ihmisten näkökulmia.
Eve Stainton on lontoolainen taiteilija, joka tutkii työssään koodittamatonta queer-läsnäoloa ja sen risteymiä rodun ja luokan kanssa. Hän luo monialaisia performanssin maailmoja, joissa esiintyy liikettä, digitaalisia kollaaseja ja hitsattua terästä sekä muita näkymättömiä voimia, kuten aaltoja, mielikuvitusta ja draamaa.
Minna Koivisto on suomalainen musiikkituottaja ja äänitaiteilija. Työssään Koivisto tutkii queeriyttä soonisena tilana laajentamalla ja kunnioittamalla tavanomaisen musiikin välille syntyviä välivaiheita, taukoja ja jälkihuomautuksia ja näin saa aikaan pehmeitä, inklusiivisia ja helliä äänimaisemia. Koivisto on aiemmin työskennellyt mm. Fever Rayn ja iamamiwhoamin kanssa.
Ervin Latimer on suomalainen muoti- ja printtisuunnittelija, joka palkittiin Vuoden nuori suunnittelija -palkinnolla vuonna 2020. Hän on maskuliinisuuden normeja kyseenalaistavan Latimmier-brändin luova johtaja ja perustaja ja on aiemmin työskennellyt muun muassa Alyx- ja Heliot Emil -muotimerkeille. Muotiin liittyvien ja luovien projektiensa lisäksi Ervin on aina ollut aktivisti. Hän taistelee yhdenvertaisuuden sekä monimuotoisemman ja inklusiivisemman muotialan puolesta.
Juulia Haverinen on suomalainen laulaja-säveltäjä, joka työskentelee livetuotantojen parissa ja säveltää elokuvamusiikkia. Haverinen opiskelee tällä hetkellä musiikkiteknologiaa Sibeliusakatemiassa Helsingissä.
Tuotanto: Centrale Fies Live Works, Teo Ala-Ruona ja Artor Jesus Inkerö
Tukijat: Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti
Residenssit: Centrale Fies Live Works, London Performance Studios