WAUHAUS (FI): Suurenmoinen sotku

Tiedote 31.3.2021

20-vuotiaan ANTI-festivaalin pääteos tutkii ihmisen riippuvuussuhteita luonnon ja materian kanssa.

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 20. kerran Kuopiossa 14.-19.9.2021. Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatuksen puoleen; festivaali on yleisölle maksuton, ilmainen lahja. Juhlimme kahtakymmentä toimintavuottamme pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista ja antamiseen osallistumista. Festivaali osallistuu tuttuun tapaan monenlaisiin ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistelee käsityksiämme ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

Vuoden 2021 pääteos on helsinkiläisen taidekollektiivin WAUHAUSin Suurenmoinen sotku, joka vie osallistujan jätteiden loppusijoituspaikkaan, Itä-Suomen suurimmalle, Jätekukon jätekeskukselle. Paikkaerityinen esitys kurottaa kohti maailmaa, jossa emme enää ajattele ihmistä kaiken keskipisteenä.

Suurenmoinen sotku tutkii paikan rakentumista maaperän, jätteen, erilaisten eliölajien ja inhimillisen mielikuvituksen vuorovaikutussuhteissa. Se tekee näkyväksi sitä valtavaa keskinäisten riippuvuuksien verkostoa, jossa elämämme muiden elävien olentojen ja materiaalien kanssa on rakentunut ja yhä rakentuu. Se ei ole kertomus tuhoavasta modernisaatiosta, vaan yritys hahmottaa, millä tavoin elämän taito voisi säilyä ekokatastrofien aikakaudella.

ANTI-festivaalin ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan kevään aikana.

Työryhmä & tuotanto

Taiteellinen toteutus: (WAUHAUSin jäsenistä) Laura Haapakangas, Anni Klein, Samuli Laine, Jussi Matikainen & Jarkko Partanen

Esiintyjät: Per Ehrström & Sara Grotenfelt

Työryhmässä mukana myös: evoluutiobiologi Aura Raulo, valosuunnittelija Sofia Palillo ja tuottaja Mira Eskelinen

Tuotanto: HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin Biennaali, ANTI – Contemporary Art Festival & WAUHAUS

Lisätietoja

Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

Yhteistyössä: