Vuoden 2021 live art -palkinnonsaajaehdokkaat & Shortlist LIVE! -ohjelmisto

Tiedote 21.6.2021

ANTI – Contemporary Art Festival esittelee ylpeänä neljä ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajaksi ehdolla olevaa taiteilijaa sekä heidän esityksensä Shortlist LIVE! -ohjelmistossa.

Vuoden 2021 ANTI Festival International Prize for Live -palkinnonsaajaehdokkaat ovat: Alex Baczynski-Jenkins (Puola/UK), keyon gaskin (Yhdysvallat), Florentina Holzinger (Itävalta) ja Narcissister (Yhdysvallat).

Kolmatta kertaa järjestettävässä Shortlist LIVE! -ohjelmistossa koetaan ehdokkaiden teokset livenä Kuopion ANTI-festivaalilla 14.-19.9.2021.

Maailman ainoa live art -palkinto

ANTI Festival International Prize for Live Art on ainutlaatuinen palkinto, joka esittelee, juhlistaa ja tukee ainutlaatuisia taiteilijoita. Lauantaina 18.9.2021 palkinto jaetaan 8. kerran Kuopiossa.

Kansainvälinen raati tarkastelee ehdokkaiden työtä viimeisten kolmen vuoden ajalta ja kokee myös heidän viimeaikaiset esityksensä Shortlist LIVE! -ohjelmistossa yhdessä muiden yleisöjen kanssa.

Maailman ainoan kansainvälisen live art -palkinnon kokonaisarvo on 30 000 euroa, mikä tekee siitä yhden merkittävimmistä taidepalkinnoista. Palkittu taiteilija tai -ryhmä saa 15 000 euron arvoisen rahapalkinnon ja samansuuruisen tuotantonbudjetin uuden tilausteoksensa tuomiseksi seuraavan vuoden ANTI-festivaalille.

Palkintoa rahoittaa Saastamoisen säätiö, ja Shortlist LIVE! -ohjelmistoa Koneen Säätiö.

LUE LISÄÄ

Shortlist LIVE! -ohjelmisto 2021:

Florentina Holzinger (AT): Apollon

PE 17.9.2021 / 19.00
@ KULTTUURIAREENA 44

Apollonissa kuusi naista haastaa neoliberalistista kehokulttia häikäisevällä esityksellisellä ja kehollisella taidokkuudellaan. Esityksen estetiikka limboaa salatieteilijöiden kuntosalin, kyborgi-härkätaistelun ja neoklassisen baletin välillä.

Florentina Holzingerin tanssiteokset käsittelevät identiteettiä, seksuaalisuutta ja fyysisten normien rikkomista. Hän saa inspiraationsa yhtä lailla wieniläisestä aktionismista, kehotaiteesta, kehonrakennuksesta kuin baletista, kabareesta ja sirkuksesta. Esitys esitykseltä hän purkaa auki feminiinisyyden määritelmiä.

Apollon. Photo: Radovan Dranga

LUE LISÄÄ

Narcissister (US): Narcissister Live(s)

PE 17.9.2021 / 21.30
@ VR KONEPAJA

Narcissister Live(s) on koko illan kattaus video- ja live-esityksiä Narcissisterin räiskyvästä repertuaarista. Maskeihin ja tekohäpykarvoihin naamioitunut Narcissister leikittelee burleskin, naamiaisten ja esitystaiteen välimaastossa paljastaen kehonsa ja sen potentiaalin elollistaa esineellisyyttä.

Narcissister on newyorkilainen taiteilija ja esiintyjä, joka työskentelee nykytanssin, kuvataiteen ja aktivismin välimaastossa. Hänen praktiikkansa käsittää eri medioita kuten live-esitystä, kollaasia, veistosta, videota, elokuvaa ja kokeellista musiikkia. Hänen töitään on esitetty kansainvälisesti festivaaleilla, yökerhoissa, museoissa ja gallerioissa.

Narcissister. Photo: Marc Abrahams

LUE LISÄÄ

Alex Baczynski-Jenkins (PL/UK): The tremble

LA 17.9.2021 / TCB
@ KUOPION KAUPUNGINTALO

The tremble on neliosaisen The tremble, the symptom, the swell and the hole together -teoksen ensimmäinen osa. Teos on koreografinen yhdistelmä kosketusta, intiimiyttä, menetystä ja yhteenkuuluvuutta. Jokaisessa osassa on erityinen kehollinen sanasto, jonka kautta esiintyjät ovat yhteydessä intiimisti ja erillään ja suunnistavat subjektiivisuuden, ruumiillisuuden ja relationaalisuuden rajapinnoilla.

Alex Baczynski-Jenkins on taiteilija ja koreografi, joka käsittelee työssään queer-affektia, kehollisuutta ja relationaalisuutta. Eleiden, yhteenkuuluvuuden, kosketuksen ja aistillisuuden kautta hänen praktiikkansa purkaa rakenteita ja halun politiikkaa.

Alex Baczynski-Jenkins, The tremble, part of The tremble, the symptom, the swell and the hole together, 2017. Performance view, CONVERSO, Milan, 2019. Courtesy of the artist.

LUE LISÄÄ

keyon gaskin (US): its not a thing

LA 18.9.2021 / TBC
@ KULTTUURIAREENA 44

keyon gaskin ei halua kontekstualisoida työtään.

keyon gaskin (US): its not a thing. Robert Duncan Gray

LUE LISÄÄ

Lisätiedot & haastattelupyynnöt

Mediakuvat: antifestival.com/ajankohtaista

Elisa Itkonen
elisa@antifestival.com
+358 50 305 2005