deufert&plischke (DE): A Worn World – Avoin ateljee
Lauantai 24.10. 11.00 – 14.00
Maanantai 26.10. 13.00 – 19.00
Tiistai 27.10. 13.00 – 19.00
Keskiviikko 28.10. 13.00 – 19.00
Torstai 29.10. 13.00 – 19.00
Kauppakeskus Minna, 2. kerros | Haapaniemenkatu 18
Esteetön pääsy
A Worn World kutsuu ihmiset kaikista eri ikäluokista, sukupuolista ja lähtökohdista ottamaan osaa avoimiin työpajoihin ja ateljeehen – jakamaan tarinoitaan vaatteista, häpeästä, muistoista ja peloista sekä tekemään käsitöitä!
Vaatteet voivat tuottaa muistoja ja tunteita, kuten pelkoa, häpeää – ja joskus yksinkertaisesti nautintoa. Vaatteilla on erityinen suhde itsen kanssa, ne kantavat mukanaan intohimon itiöitä, esiintyvät fantasioissa, muistuttavat entisistä kantajistaan ja rakentavat sosiaalisia suhteita. Vaatteisiin verhouduttaessa henkilökohtainen ja kuvitteellinen kohtaavat symbolisen ja sosiaalisen.
Tämän vuoden ANTI-festivaalilla taiteilijaduo deufert&plischke käynnistää uuden osallistavan taiteen projektin Kuopiossa. Taiteilijat aloittivat projektin paikallisen Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa ja avaavat festivaalin alla ja sen aikana prosessin yleisöille Kuopiossa.
Olet lämpimästi tervetullut neulomaan, ompelemaan, kokeilemaan erilaisia vaatteita ja materiaaleja, keskustelemaan somaattisista kokemuksista, tanssimaan, liikkumaan – muuttumaan. Työskentely tapahtuu ryhmissä, mutta aina löytyy tilaa uppoutua omiin maailmoihin. Jokaiselle on paikkansa teoksessa. Jokainen prosessi dokumentoidaan ja jaetaan yhteisesti sovitulla tavalla.
Lisätietoja
Turvallinen festivaalikokemus
Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!
Tausta
A Worn World ei varsinaisesti ole työpaja eikä performanssi. Se on itsenäinen, jatkuvasti elävä taideteos, joka käsittelee vaatteiden eloisaa luonnetta, ymmärtää vaatteiden aistimuksellista erityisyyttä, koettelee sukupuolirooleja, keräilee muistiassosiaatioita, tutkii vaatteidenvalmistuksen käytäntöjä ja kehittää tapoja, joilla vaatteet voivat kasvattaa kehollista kyvykkyyttämme. Tämä matkusteleva taideteos ammentaa voimansa tarinoista pelosta, häpeästä, nautinnosta, hyväksynnästä ja hyljeksinnästä, vaatteiden potentiaalista synnyttää ja symboloida kulttuurisia liikkeitä sekä henkilön läsnäolosta; siitä, kuinka muutokset läsnäolossa aiheutuvat ja miten nämä muutokset huomioidaan.
Projekti järjestetään osana Future DiverCities -projektia, jota osarahoittaa Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma. Projektia tukevat myös Goethe-Institut Finnland ja Saksan ulkoministeriö