Ange Taggart (UK): ANTI… lahja vai vastarintaa?

Painiminen on kivaa varsinkin tutkailtaessa satunnaisten kulutustekojen vastaan-vastakkain-jännitettä. My Dad’s Strip Club- ryhmän perustaja Ange Taggart on paikalla Kontissa ja toteuttaa anti-kokeiluja, tapaa asiakkaita ja pitää esitelmiä, joiden innoitus on lähtöisin Kontin asiakkaista ja myytävistä tuotteista.

Esitys on luova sitoumus vannoutuneille käytettyjen tavaroiden ostajille ja heille, jotka haluavat astua pois elämäme valtaavasta jatkuvasta kuluttamisen kierteestä. Suhtaudumme ostamiseen vakavasti. Emme ole yksin vaan osa laajempaa yhteisöä, joka horjuttaa ja muokkaa olemassa olevaa järjestelmää. Taggartin teos on mahdollisuus saada yhteys näihin monenkirjaviin ihmisiin, jotka hylkäävät materiaaliset arvot ei kuitenkaan passiivisella vaan aktiivisella tavalla. Saatamme asua kaukana toisistamme, mutta huolenaiheemme ovat samankaltaisia.

Ange asuu Nottinghamissa Iso-Britaniassa, kaukana Kuopiosta, ja kuitenkin hänen huolensa tuntuvat olevan harmoniassa kuopiolaisenkin arkielämän kanssa. Monikansallisten yritysten ja niiden edistämien kulutustapojen hylkääminen tuo yhteen toisistaan kaukana olevia ihmisiä. My Dad’s Strip Club ylistää erimielisyyttä videon ja performanssin kautta. Ryhmän jäsenet ovat toimintahäiriöisiä ostajia, jotka ovat menettäneet kykynsä tehdä ostoksia oikealla tavalla. He tekevät interventioita, performansseja, installaatioita ja häiriöitä ja heidät on huomattu turvakameroiden välityksellä kautta maailman. Klubin jäsenet kaikkialla maailmassa ovat johtaneet kaupoissa tapahtuvien ostosaddiktiota kyseenalaistavien leikkimielisten tekojen aaltoa.